Adele nagy visszatérése igazán ütősre sikeredett, de a rossz nyelvek (és Tom Waits rajongói) szerint a 27 éves énekesnő Tom Waits dalából, a Martha-ból merítette új számának dalszövegét.

Brutálisan erős nótával robbant vissza a különleges hangú brit énekesnő, Adele a köztudatba. A Hello című slágergyanús dal klipje rekordot döntött, egyetlen nap alatt 28 millió kattintást hozott

Adele dala arról szól, hogy felhívja egy volt szerelmét, a világ túlsó feléről, és elmondja neki érzéseit. Épp, ahogy Tom Waits Martha című száma. Mindkét előadő szövegében megjelenik az a motívom, hogy az egykori szerető nem válaszol a hívásokra. Mivel a témák tárháza sajos nem végtelen, teljesen érthető, hogy Adele is épp ugyanazt a szerelmi csalódást dolgozta fel, mint Waits, csak néhány évvel később. Valószínűleg nem ismerünk olyan embert, aki ne hívta volna már fel szomorúan nagy szerelmét.

Ilyen alapon Lionel Richie is hívogathatná az ügyvédjét, hogy az ő Hello című világslágeréből merített ötletet az énekesnő.

Íme, Tom Waits-től a Martha.