Nem vagy korán fekvő típus, és még a zenét is szereted? Tökéletes programajánlatunk van a számodra. Sőt, még karmesterként is kipróbálhatod magad, a nap bármely szakában. Ha menyasszony vagy whiskey-kedvelő vagy, akkor is tudjuk, hol a helyed. Hol? Figyelj, és már mondjuk is.

1. Midnight Music Budapest
Millenáris Teátrum
November 8.

Van, aki éjjel szeret zenét hallgatni, és szerencsére olyan is akad, aki szeret éjjel is zenélni. Immár tradícióvá vált, hogy a Fesztiválzenekar bizonyos koncertműsoraiból – a rendes, koncerttermi hangversenyt követően – éjjel fél 12-kor koncertet ad fiatal közönségének.
a jegyek nem székekre, hanem babzsákokra szólnak, nem kell kiöltözni, és a hallgató, túl azon, hogy a lehető legmagasabb színvonalú előadásban kapja a zenét, rövid, értő és szórakoztató műismertetéseket is hall, amelyek segítik a zene könnyebb befogadását. A biciklivel érkezők 30 százalék kedvezményt kapnak a jegyárból.
Ugye, hogy a komolyzene is lehet nagyon izgalmas?

Kult, programajánló, Éjjeli baglyok figyelem! Eljött a ti időtök!, hegedő, komoly zeneForrás: Thinkstock

2. Whiskey Show
November 7.
Hotel Corinthia

Immáron ötödik alkalommal rendezik meg a világszerte népszerű whisky bemutatók magyarországi változatát, a Whisky Show-t. 2015. november 7-én, szombaton a Corinthia Hotel Budapest ad otthont a rendezvénynek, ahol 14.00- 21:00 között mintegy 300 különböző whiskyt és érlelt párlatot lehet megkóstolni. Mindent első kézből ismerhet meg, mivel a Skóciából, Japánból, Tajvanról, az Egyesült Államokból és Írországból érkezett szakértők személyesen kóstoltatják az aranysárga színű „élet vizét”. 

Forrás: Thinkstock

3. Legyél te a karmester!
November 3-20.
Akvárium klub előtt

Interaktív játékra invitál minden, a zenére fogékony érdeklődőt a Telekom, a budapesti Akvárium elé, ahol az utca embere a telefonjáról élőben vezényelheti a Budapesti Fesztiválzenekart. Az innovatív city light plakát előtt megállva, a felhasználó a saját mobilját használhatja karmesteri pálca gyanánt. Ha a mobillal vezényelve helyesen követi Mozart Figaro házasságához írt nyitányának ritmusát, akkor a nyitány végén a zenekar karmestere, és a zenekar is megtapsolja őt. Ha kicsúszna a ritmusból, akkor változatos visszajelzéseket kap a muzsikusoktól az ásítástól az elismerő mosolyokig, nem szegve kedvét a folytatáshoz, sőt további gyakorlásra és használatra ösztönözve őt.  

4. Őszi Esküvő Kiállítás
November 7-8.
HungExpo

Melyik nő ne lenne oda a gyönyörűséges esküvői ruhákért, díszletekért? Ha épp nem is készülsz esküvőre, akkor is érdemes benézned hétvégén a HungExpora az Őszi Esküvő Kiállítása. Csodáld meg a leggyönyörűbb ruhakölteményeket, virágokat, ékszereket, és tervezd meg mesébe illő esküvődet.

Forrás: Thinkstock

4. LogIn 
Október 29-től
A mozikban

Janka, férje halála után bejelentkezik a férj által használt randi portálra, ahol egymásra találnak Tamással, akinek a lánya lett szerelmi bánatában öngyilkos. A két amatőr elhatározza, hogy megtalálja és kikészíti a szeretteiket elcsábítókét profit. Próbálkozásukat siker koronázza, azonban az érzelmek felborítják a gondosan előkészített tervet és a játék végén már senki sem tudja kivel is van valójában.