Kovács Katalin: "Az Olimpia lehet a legnagyobb célpontja a terrorcselekményeknek"

terror Kovács Katalin Kovács Kokó István Kammerer Zoltán
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Már kvalifikált, korábbi résztvevő, illetve Rióra esélyes olimpikonok mesélnek arról, félnek-e a világban uralkodó terrortól, és attól hogy az esetleg tönkreteszi a következő Nyári Játékokat. A videóból az is kiderül, tudnak-e olyan sportolóról, aki a terrorveszély miatt visszaadja a kvalifikációját.

A riport az Ötdöbozos Játékok elnevezésű program „Szelektív gyűjtés bajnoka 2015” szimbolikus aranyérmek átadásán készült. Itt Kovács „Kokó” István, Nagy Tímea, Kovács Katalin, Kammerer Zoltán, Kökény Roland és Pars Krisztián olimpiai bajnokoktól vehették át a „Szelektív gyűjtés bajnoka 2015” szimbolikus aranyérmet azok, akik a legjobban szerepeltek az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés (IKSZ) egyhónapos online játékában. Az IKSZ célja a rendhagyó akcióval – amelyet szakmai partnerként az FKF Zrt. is támogatott – az volt, hogy tovább növelje az italos karton hulladék jelenleg 23%-os visszagyűjtési arányát hazánkban. Ha az „ÖTDOBOZOS JÁTÉKOK” akcióban résztvevő minden játékos és családja szelektíven gyűjti az italos kartondobozt, akkor évente közel 200.000 db gyümölcsleves és tejes kartondoboz kerülhet visszagyűjtésre és újrahasznosításra.

Pars Krisztián Forrás: AFP/Franck Fife

„Az ÖTDOBOZOS JÁTÉKOK nevű akciónk elindításakor a fő célunk az volt, hogy szórakoztató formában juttassuk el fontos üzenetünket fiataloknak és felnőtteknek egyaránt: az italos karton szelektíven gyűjthető és újrahasznosítható. Egy hónap alatt a Facebook oldalunk kedvelői köre 1.000 fővel bővült és közel 1.400 résztvevő játszott, izgult és taposta laposra az italos kartont. Reméljük, ez azt jelenti, hogy mostantól minden Facebook játékosunk és családjaik szelektíven gyűjtik ezt a hulladékot, és így közel 200.000 db (vagyis 6 tonna) italos kartont hasznosíthatunk újra.” – mondta Baka Éva, az IKSZ ügyvezető igazgatója – „Bízunk továbbá abban, hogy a környezetvédelmi ismeretek játékos formában való átadásával az ÖTDOBOZOS JÁTÉKOK is hozzájárul majd hosszú távú célunkhoz, hogy az italos karton hazai 23%-os visszagyűjtési aránya 2020-ra 50%-ra növekedjen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.