Öt szállóigévé vált idézet Woody Allentől

Forrás: AFP/Photo12 -
Annie Hall Uránia mozi Woody Allen Kern András
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Woody Allen világhírű amerikai rendező 80. születésnapja alkalmából öt klasszikus alkotását tűzi műsorra az Uránia Nemzeti Filmszínház keddtől február elejéig Budapesten.

Az Uránia mozi retrospektív vetítéssorozata a négy Oscar-díjjal elismert, 1977-ben készült Annie Hall című film vetítésével veszi kezdetét kedden. Az alkotást 35 milliméteres filmszalagról játsszák - olvasható az MTI-hez elküldött tájékoztatóban. Mint írják, az Annie Hall-t néhány hete minden idők legviccesebb forgatókönyvének választotta az Amerikai Írók Céhe.

5 szállóigévé vált mondat Woody Allentől

"Lehetetlenség, hogy valaki objektív módon élje át a saját halálát és közben tovább fütyörésszen."

"Az őrültség viszonylagos állapot. Ki mondhatná meg, ki az őrült valójában?!"

"Megismerhetjük-e ténylegesen a világmindenséget? Ugyan, hiszen a kínai negyedben is alig ismeri ki magát az ember!"

A különbség szex és szerelem között az, hogy a szex oldja, míg a szerelem okozza a feszültséget.

"Nincsen semmi rossz az örök semmiben, ha az ember az alkalomhoz illően van öltözve!"


December 15-én játsszák az 1979-es Manhattan című filmet, január 12-én az 1986-ban készült Hannah és nővéreit, január 26-án a 2001-es A Jade skorpió átkát játsszák. Február 9-én a 2002-ben készült Hollywoody történetet vetítésével zárul a retrospektív sorozat.

Forrás: AFP/Photo12

A mozi válogatásban felvillannak a rendező kedvenc témái: a szerelmi, bűnügyi bonyodalmak, alkotói válságok és mély önvizsgálatok. A sorozat első két filmjében Woody Allen magyar hangja Kern András, a másik három alkotást eredeti nyelven, magyar felirattal láthatják az érdeklődők.
Woody Allen amerikai író, színész, humorista, filmrendező és filmproducer 1935-ben született a New York-i Brooklynban. Az Anni Hall című filmjének rendezéséért és a legjobb eredeti forgatókönyvért 1978-ben megkapta az Oscar-díjat, de az Éjfélkor Párizsban című filmje forgatókönyvét is Oscar-díjjal jutalmazták 2012-ben.

15 évig titkolták - Ő Törőcsik Mari unokájahttp://www.life.hu/kult/20151128-jarai-mate-jaszai-dijas-szinesz-torocsik-mari-unokaja.htmlTizenöt évig senkinek sem beszélt híres nagymamájáról Törőcsik Mari unokája. A Nemzet Színésze, kétszeres Kossuth-díjas művésznő a napokban töltötte be a nyolcvanat, és ebból az alkalomból az unokája, Járai Máté Jászai-díjas színész mesélt róla. KultOrigoHallgasd meg, mi volt a sláger 1910-ben Magyarországon!http://www.life.hu/kult/20151127-itt-megtalalod-mikor-milyen-zene-volt-a-slager-hallgass-bele-orok-klasszikusokba.htmlIgazi időutazásra hív minket egy zenei oldal. Meghallgathatod, hogy egy adott évtizedben mi szólt napi szinten a rádióban. KultOrigoÚjabb elismerés! A legrangosabb filmes listára került fel a Saul fiahttp://www.life.hu/kult/20151127-a-saul-fia-a-legrangosabb-filmes-listan-nyolcadik-helyre-ke.html2015 legjobb filmjei között hozta le a Saul fiát a világ legnagyobb elismerésnek örvendő filmes magazinja. KultOrigoÍme, a 2016-os Volt fesztivál első fellépőihttp://www.life.hu/kult/20151126-a-volt-fesztival-igazi-vilagsztarokkal-rukkolt-elo-wiz-khalifa-es-iron-maiden-is-szinpadra-lep.htmlIgazi világsztárokkal készülnek a népszerű hazai fesztivál szervezői 2016-ban. A látottak alapján jövőre is érdemes elindulni Sopronba. KultOrigoKovács Katalin: "Az Olimpia lehet a legnagyobb célpontja a terrorcselekményeknek"http://www.life.hu/kult/20151125-olimpikonok-kovacs-kati-kammerer-zoltan-kovacs-koko-istvan-a-terrorveszelyrol.htmlMár kvalifikált, korábbi résztvevő, illetve Rióra esélyes olimpikonok mesélnek arról, félnek-e a világban uralkodó terrortól, és attól hogy az esetleg tönkreteszi a következő Nyári Játékokat. A videóból az is kiderül, tudnak-e olyan sportolóról, aki a terrorveszély miatt visszaadja a kvalifikációját. KultOrigoVér, és könnyek: Íme, az új Amerika Kapitány előzetesehttp://www.life.hu/kult/20151125-chris-evans-ujra-visszater-amerika-kapitanykent-azonban-a-tortenet-nem-vart-fordulatot-vesz.htmlTemérdek akciót és meglepetést ígér az Amerika Kapitány: Polgárháború első trailere, melyben a Bosszúállók vonala helyett egy teljesen új irányba halad a történet. Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.