Az Oscar-díjas színésznő adta át Nemes Jeles Lászlónak a Golden Globe-díjat. A felkonferáló szövegében megdicsérte a filmet, és boldog volt, hogy ez a produkció került ki győztesként. 

"Nagyon örülök, hogy én jelenthetem be a győztest, hiszen ez az ország még soha nem kapott Golden Globe-ot. Ez az egész csodálatos! Gratulálok!" - mondta Mirren a színpadon.

Forrás: MTI/AP/NBC/Paul Drinkwater

Nemes-Jeles László rendező sok-sok embernek mondott köszönetet a színpadon: a stábnak, a producereknek, a Magyar Nemzeti Filmalapnak és a film amerikai forgalmazójának.

Nemes Jeles László nagyon meghatódott a díjon
"A holokauszt megmutatta, hogy meddig tud fajulni egy civilizált társadalomban a gonoszság, hogy az ember miként tud szörnyeteggé válni" - fogalmazott a díj átvételekor Nemes Jeles László, hozzátéve, úgy látja, ez a veszély minden korban fennáll. „A jövőben is bekövetkezhet, ha nem figyelünk oda. Elfelejtettük az arcot, az egyes embert, amikor a holokausztot ábrázoljuk. Arra akartam emlékeztetni a nézőket, hogy ez bárkivel megtörténhet, bárki kerülhet ilyen helyzetbe." A rendező megjegyezte, nem számított arra, hogy világszerte ekkora hatása lesz a filmnek.