Németország elhallgatja a Saul fia sikerét - Kivágják a hírekből!

Fotó: Pozsonyi Janka -
film Nemes Jeles László Golden Globe-díj Saul fia Németország Oscar
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A magyar rendező rendkívül büszke a Saul fiára, és bár nagyon szeretné, nem akarja elkiabálni az Oscar-díj győzelmét. Bár világszerte imádják a filmet, vannak országok, ahol kifejezetten kevés visszhangot kapott a produkció. 

A film készítői és szereplői a minap sajtótájékoztatót tartottak, ahol a Golden Globe elnyerése mellett a Saul fia különlegeségéről, és más országok reakcióiról is szó esett. A holokauszt ábrázolása, és a különleges, eddig kevésszer látott karakterbemutatása mellett több újítás is megtalálható az alkotásban - írja a Librarius.

Nemes Jeles László Fotó: Pozsonyi Janka

"A holokauszt ábrázolása a nézőket megnyugtató úton haladt a filmekben, és ezzel elégedetlen voltam. Elveszítettük az egyént a holokausztábrázolásban, a korábbi filmekben mindig kollektív történeteket, ködösített tömegeket, túlélőket láttunk. Abszolút tudatos döntés volt, hogy a néző ne kívülről, egy utólagos szemszögből, hanem belülről lássa, mi történt a koncentrációs táborban; hogy a mai világ fel tudja fogni, mit jelentett a holokauszt. Ha az embert, az egyéniséget látjuk meg a történetben, nem maradunk kívülállók" - mondta a film rendezője Nemes Jeles László.

Röhrig Géza a Saul fia című filmben Forrás: Mozinet

Röhrig Géza többször utalt arra, hogy Németország számára kellemetlen a film, mivel többen úgy gondolják, hogy az ország már rég megbűnhődött a zsidók ellen elkövetett bűneikért. A német sajtó nem is kapta fel úgy a Saul fiát, mint például a tengerentúlon. "

Németország, ahol élek, ezt a filmet teljesen elhallgatja. A Golden Globe-bal kapcsolatos hírekből kivágták azt a részt, amikor a díját átadták.

Szívből kívánom, hogy a film megnyerje az Oscart, mert azt már nem lehet elhallgatni. Kérem Lászlót, hogy ne feledkezzen meg Németországról, figyeljenek oda a forgalmazók, mert itt valami nagyon csúnya és igazságtalan dolog történik" - nyilatkozta Röhrig Géza a lapnak.

Ezekkel a filmekkel száll harcba a Saul fia az Oscar-díjért

A legjobb idegen nyelvű film kategória többi jelöltjéről az utobbi időben kevés szó esett. Nézzük, vajon mekkora eséllyel indul Nemes Jeles László művével szemben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.