Víz alatti múzeum nyílik a Kanári-szigeteknél

Forrás: Jason DeCaires Taylor -
Kanári-szigetek múzeum Szoborpark
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A tengerfenékre költözik 400 életnagyságú, emberalakú szobor a Kanári-szigetekhez tartozó Lanzarote közelében. A beköltözés várhatóan 2017-ben fejeződik be, de 35 alkotás a hétvégén már a 12-15 méter közötti mélységben landolt.

María Teresa Lorenzo, a Kanári-szigetek turizmusért felelős tanácsosa az első szobrok vízbe bocsátásakor tartott sajtótájékoztatón azt mondta: a víz alatti szoborpark azért nagyszerű, mert egyesíti a turizmust, a kultúrát és a sportot.

A víz alatti szoborpark Forrás: Jason DeCaires Taylor

A lenyűgöző szobrokat Jason DeCaires Taylor brit szobrásznak köszönhetjük, akinek víz alatti műveit már évek óta megcsodálhatjuk a a Karib-térségben fekvő Bahamák és a mexikói Cancún közelében.

Tengeri szobrok Forrás: www.underwatersculpture.com

A mostani projekjén már két éve dolgozik, a tervek szerint a 400 alkotás 2017-ben készül el. A tárlat márciusban nyílik a Kanári-szigetekhez tartozó Lanzarote közelében, és folyamatosan bővül. Végül pedig 2500 négyzetméteren,12-15 méter közötti mélységben kapnak helyet a speciális cementből készült az emberalakok.

Filmkritika: A szobahttp://www.life.hu/kult/20160201-filmkritika-a-szoba.htmlMilyen lenne, ha először ötévesen éreznéd a szelet az arcodon? Istók Levente kritikája. Kult--Penelope Cruz hamarosan Budapesten forgathttp://www.life.hu/kult/20160202-penelope-cruz-februarban-budapestre-jon.htmlMi a közös az alábbi színészekben: Charlize Theron, Keira Knightley, Ryan Gosling, Harrison Ford és Penelopé Cruz? Olvass tovább, ha szabad a gazda! KultAFPGwendoline Christie újabb titkot árult el a Star Warsrólhttp://www.life.hu/kult/20160201-star-wars-sztar-ebredo-ero-szazados.htmlA Star Wars rajongók örülhetnek, ugyanis izgalmas részletekre derült fény a film nyolcadik és kilencedik epizódjáról. KultOrigoAz Antarktisz egy darabja Münchenben van - Opera készült a Déli-sarkrólhttp://www.life.hu/kult/20160201-opera-south-pole-muncheni-nemzeti-szinhaz-miroslav-srnka.htmlNagy sikert aratott a South Pole című opera ősbemutatója, amit vasárnap este tartottak a Müncheni Nemzeti Színházban. KultOrigoA filmvászon legmocskosabb nagypapáihttp://www.life.hu/kult/20160131-a-filmvaszon-legmocskosabb-nagypapai.htmlBékés öregkor, bölcs tanácsok, vasárnapi húsleves? Egy fenét! Ezek a nagyszülők tesznek arra, hogyan kéne viselkedniük a társadalmi és családi elvárások szerint, ehelyett azt csinálják, amihez kedvük van. Akkor is, ha az botrányosan szörnyű. Kult--Síró szobrok, lüktető basszus és DiCaprio - Ezt kár lenne kihagyni! http://www.life.hu/kult/20160122-kulturalis-programajanlo-januar-21-24.htmlUnatkozol? Nincs hétvégére semmi programlehetőség? Csak nyugalom, adunk pár tippet! Van itt elképesztő táncos előadás, a hazai könnyűzenei élet nagyjainak évindító koncertje, és egy Oscar esélyes alkotás. Hidd el, kár lenne kihagyni bármelyiket is! Dőlj hátra nyugodtan, vedd elő a naptárad, és válogass kedvedre a lehetőségek között. KultOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.