Mintegy félszáz fővárosi középiskola 13 ezer diákja és tanára láthatja rendhagyó történelemóra keretében ingyenesen a Saul fiát az Uránia Nemzeti Filmszínházban.

Az iskolásokat megszólító program keretében április végéig 30 alkalommal vetítik le Nemes Jeles László többszörösen díjnyertes alkotását a filmszínház dísztermében. Az első vetítés csütörtök délután volt a budapesti Szent Margit Gimnázium több mint 400 diákja és tanára számára. 

Röhrig Géza a Saul fia című filmbenForrás: Sony Pictures Classics

Az Uránia a film alkotóival és forgalmazójával együttműködve 15 ezer példányban egy kiadványt, információs füzetet is közread, amely a látottak értelmezéséhez nyújt megfelelő történelmi háttértudást a középiskolások számára,valamint szempontokat ad Saul karakterének etika és osztályfőnöki órákon való elemzésére is. A vetítéssorozatot a kormány több mint 10 millió forinttal támogatja. A Saul fia egyik producere, Sipos Gábor az eseményen hangsúlyozta, hogy a film fiataloknak való ingyenes vetítésével az alkotóstáb egyik fontos törekvése valósul meg.

Február 28-án a Golden Globe után az Oscar-díjat is bezsebelhetik!
A 2016-os Oscar-díjkiosztó február 28-án lesz a hollywoodi Dolby Theatre-ben, a gálát Chris Rock amerikai komikus fogja vezetni. Idén a magyarok mellett DiCapriónak is drukkolhatunk, hiszen már igencsak kijárna neki egy szobrocska!