13 ezer diák nézheti meg ingyen a Saul fiát

film Uránia Nemzeti Filmszínház vetítés Nemes Jeles László diák Saul fia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mintegy félszáz fővárosi középiskola 13 ezer diákja és tanára láthatja rendhagyó történelemóra keretében ingyenesen a Saul fiát az Uránia Nemzeti Filmszínházban.

Az iskolásokat megszólító program keretében április végéig 30 alkalommal vetítik le Nemes Jeles László többszörösen díjnyertes alkotását a filmszínház dísztermében. Az első vetítés csütörtök délután volt a budapesti Szent Margit Gimnázium több mint 400 diákja és tanára számára.

Röhrig Géza a Saul fia című filmben Forrás: Sony Pictures Classics

Az Uránia a film alkotóival és forgalmazójával együttműködve 15 ezer példányban egy kiadványt, információs füzetet is közread, amely a látottak értelmezéséhez nyújt megfelelő történelmi háttértudást a középiskolások számára,

valamint szempontokat ad Saul karakterének etika és osztályfőnöki órákon való elemzésére is. A vetítéssorozatot a kormány több mint 10 millió forinttal támogatja. A Saul fia egyik producere, Sipos Gábor az eseményen hangsúlyozta, hogy a film fiataloknak való ingyenes vetítésével az alkotóstáb egyik fontos törekvése valósul meg.

Február 28-án a Golden Globe után az Oscar-díjat is bezsebelhetik!

A 2016-os Oscar-díjkiosztó február 28-án lesz a hollywoodi Dolby Theatre-ben, a gálát Chris Rock amerikai komikus fogja vezetni. Idén a magyarok mellett DiCapriónak is drukkolhatunk, hiszen már igencsak kijárna neki egy szobrocska!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.