Most szombaton 68. alkalommal osztották ki az amerikai rendezők céhének díjait (Directors Guild Of America Awards), és az idén alapított "legjobb első filmes rendezés" díjáért a Nemes Jeles László is a jelöltek között volt a Saul fiá-ért. 

A díjat Steven Spielberg adta át, aki kétszeres csúcstartónak számít a DGA-ban: őt jelölték a legtöbbször (tizenegyszer), és ő kapta meg a legtöbbször a díjat (háromszor).Tehát a körülmények adottak voltak ahhoz, hogy a legendás rendező végre mondhasson valamit a Saul fiá-ról, ez viszont sajnos nem történt meg - írja az Origo.  

Nemes Jeles LászlóFotó: Pozsonyi Janka

Ha Spielberg megnézné, és azt mondaná, hogy ez egy darab szar, akkor az biztosan fájnamondta még Cannes-ban az Origónak Nemes Jeles László, aki a München magyarországi forgatásán már dolgozott együtt a világhírű kollégájával. A szervezet 16 ezer tagja által megszavazott díjat nem a magyar rendező, hanem Alex Garland kapta az Ex Machina című robotos sci-fi rendezéséért. 

Magyar siker! Oscar-díjra jelölték a Saul fiát
A Golden Globe után újabb szakmai elismeréssel lehet gazdagabb a magyar alkotás. A 2016-os Oscar-díjkiosztó február 28-án lesz a hollywoodi Dolby Theatre-ben, a gálát Chris Rock amerikai komikus fogja vezetni.