Romantikus Valentin-napi filmajánló, ha összebújva moziznál

film mozi Valentin2016
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tévé előtt? Moziban? DVD-ről? Mindegyik verzióra vannak ajánlataink, ha a Valentin-napot a szerelmeddel kettesben, romantikus filme(ke)t nézve töltenéd. Íme 3 x 3 film a szerelem napjára!

Tévében

Larry Crowne (RTL Klub, 19.50)

Tom Hanks nemcsak főszereplője, de írója-rendezője is ennek a bájos és kedélyes romantikus komédiának — melynek kedélyes férfi főhőse az állása elvesztése után felnőtt fejjel újra beiratkozik egy főiskolára, ahol hamar szemet vet a szintén életközépi problémákkal küzdő bájos tanárnőjére (Julia Roberts).

Vicky Cristina Barcelona (Viasat3, 21.00)

Woody Allen filmje nemcsak a témája miatt lehet jó választás Valentin-napra, hanem mert általa tehetünk egy utazást is az itthoni télből a barcelonai nyárba — mint az a két amerikai diáklány, akik Katalóniába érkezve gyorsan egy helyi festőművész (Javier Bardem) bűvkörében találják magukat. A Scarlett Johansson alakította bevállalósabb lány még szerelmi viszonyt is kezd a férfival, ám annak van egy örök problémája az enyhén neurotikus exnejének (Penélope Cruz) személyében.

Mi kell a nőnek? (Film+, 20.45)

Ebben a filmben a férfiak álma és rémálma egyszerre válik valóra: a Mel Gibson játszotta macsó fickó ugyanis elkezdi hallani a nők gondolatait — de ezt nem tudja kikapcsolni. Újonnan szerzett képessége pedig természetesen alaposan megváltoztatja az egész életét, a szerelmi vonatkozásokat is beleértve.

Moziban

Brooklyn

Nem is egy, de mindjárt kér szerelmet is elmesél ez a friss, Oscar-díjakra is jelölt szép film, amelynek fiatal ír lány főhőse az ötvenes években vándorol ki Amerikába egy jobb élet reményében. De miután kint kinyílik számára a világ, és még a szerelem is megtalálja, haza kell térnie családi okból egy időre — ott pedig feltámad a honvágy, és az érzelmek is egy helyi fiú iránt. Döntenie kell, és nem csak a két szerelem között.

45 év

A címben jelzett 45 év egy házasság közös esztendőinek száma, amelyet épp megünnepelni készülnek a résztvevők. Ám egy hír megzavarja az előkészületeket: a férfi évtizedekkel ezelőtt eltűnt, régi szerelmének holttestét megtalálják, ez pedig olyan dolgokról indít el beszélgetést férj és feleség között, amik az elmúlt 45 év lényegét érintik. És amikről érdemes beszélgetni akár nektek is a film után.

Hajnali láz

Hogy egy hazai alkotás is szerepeljen a listánkon: Gárdos Péter filmrendező a saját szülei szerelmének kalandos történetét írta meg előbb nagy sikerű regényben, majd vitte saját maga mozivászonra. A második világháború befejeződésekor játszódó film férfi főhőse tüdőbeteg, és elvileg csak hónapjai vannak hátra, de ő nem adja fel: levelet ír több száz lánynak, míg aztán egyikük válaszol...

DVD-ről

Love Story

Minden szerelmes filmek legnagyobb klasszikusát akkor ajánljuk, ha nem zavarja egyikőtöket sem, hogy egy lassan ötvenéves alkotásról van szó — esetleg ha épp mindketten érdeklődtök a (méltán) örökzölddé vált darabok iránt. Ráadásul a története időtlen, és a pasidat is próbára teheted vele: a vége olyannyira megható, hogy még a férfikönnyeket is képes előcsalni, ha valaki érzékeny lélek.

Mindenképpen talán

Szabálytalan romantikus film egyedi elbeszélői módszerrel: egy harmincas, magánéleti zűrök közepén lévő apuka a kislánya kérésére elmeséli a szerelmei történetét — de a neveket megváltoztatja benne, így egészen a sztori végéig nem tudhatja a kislány, és mi sem, melyik szereplő is lesz az ő anyukája. Nem habos-giccses, sőt igencsak realista kép bontakozik ki a szerelem sokféleségéről — a végén reménnyel. És utána ki lehet tárgyalni, ti melyik irányba tartotok.

A szenvedélyek viharában

Ez a nagyszabású, érzelmes-epikus dráma nem csak és kizárólag szerelmes film, de nincs híján a románcnak sem — ha pedig a pasid kedveli a westerneket, jó választás lehet a 19. századi Vadnyugaton játszódó története révén, mely egy család generációiról mesél. Csak pisztolypárbajokat ne várjatok tőle, viszont a fiatal Brad Pitt nagy dózisban fordul elő benne.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.