Halálosan hatékonyak és halálosan jóképűek, hidegvérrel akcióznak és hidegvérrel csábítanak,  közben pedig elképesztően stílusosak és elegánsak is. Összegyűjtöttük a kémeket, akik a legnagyobb hatással vannak ránk.

James Bond (Sean Connery, Roger Moore, George Lazenby, Timothy Dalton, Pierce Brosnan és Daniel Craig)

Ki más szerepelhetne listánk élén, mint őfelsége titkosügynöke, a 007-es kém, aki mindig vodka-martinit iszik (felrázva, nem keverve)? Minden idők leghosszabb filmes franchise-ának (jó pár fazonigazításon és színészváltáson átesett) főhőse a 007 Spectre: A Fantom visszatér főszerepében már 24. alkalommal lépett októberben a mozivászonra, hogy ismét összetörjön néhány női szívet, és elbánjon pár gazfickóval, miközben a szmokingja kifogástalanul áll rajta.

Jason Bourne (Matt Damon)

Listánkon ő a legkevésbé jólöltözött, de mentségére legyen mondva, állandóan menekülésben van. Robert Ludlum kémregényeinek főhősével rögtön az első mozifilmjében úgy ismerkedünk meg, mint egy tengerből kihalászott, sebesült, amnéziás férfival. Akinek magához térve ki kell derítenie, hogy kicsoda ő valójában, és hát bizony egy halálos és sármos szuperkém, aki világméretű ügyletekbe keveredett és vált veszélyessé a főnökei számára — ami azért lássuk be, eléggé szexi.

Jack Bauer (Kiefer Sutherland)

Oké, ő nem filmes, hanem tévés titkosügynök, de mára legalább annyira közismert figurája a popkultúrának, mint mozis társai, és nem bírtuk kihagyni, hogy egymás után három J. B. monogramot tegyünk a listánkra. Ráadásul mind közül talán ő a legkeményebb és leghatározottabb — kár hogy folyton siet, így nem sok idő van a vonzerejének részleteiben való elmélyülésre.

Ethan Hunt (Tom Cruise)

Lehetetlen küldetéseket magabiztos eleganciával megoldani eléggé lefegyverző tulajdonság, Ethan Hunt esetében sokszor szó szerint is. Ő a tévéből érkezett a filmvászonra: kisképernyőn még elsősorban, aki speciális képességekkel és eszközökkel bíró társaival dolgozik együtt a kormánytól kapott titkos megbízásokon. A mozifilmekben gyakrabban előfordul, hogy a csapaton belül árulás történik, vagy Ethan magára marad — így jobban kidomborodhat Tom Cruise egója és mellizma.

Grabovszki (Sinkó László)

Aki azt hitte, hogy Magyarországról nem lesz sármos kém a listánkon, az bizonyára megfeledkezett a rajzolt egérhősről, akinek a bajsza se rezzen a legkeményebb akciók közepette, a szerelése máig menő, a hangja pedig cseppet sem cincogás — erről maga Sinkó László gondoskodott emlékezetes módon. „— Grabovszki, megsérült? — Nem szokásom.”

Harry Hart (Colin Firth)

A Kingsman: A titkos szolgálat első számú, Galahad fedőnévre hallgató ügynöke tetőtől talpig angol úriember: a legjobb szabóságokból öltözködik, és kifogástalan modorban tud teát kérni és péppé verni valakit egyaránt. Ráadásul az a Colin Firth játssza, akiből élmény volt látni előtörni eközben a vadállatot is.

Napoleon Solo (Henry Cavill)

A legújabb kémsztár, Az U.N.C.L.E. emberé-nek Napoleon Solója szerepében a lehetetlenül jóképű Henry Cavill összes pillanata maga a megtestesült sárm, ami már csak azért sem meglepő, mert maga a film is a stílusosságot helyezte mindenek elé. És mert Cavill egy tévedhetetlen ízlésű volt műkincstolvajt játszik, aki most már a CIA szolgálatában teljesít küldetéseket, és aki mellé odatesznek egy faragatlan orosz kémet is — csak hogy még jobban látsszon Solo laza eleganciája.