Liza Minnelli Hollywood egyik élő legendája. Pályafutása során szinte minden rangosabb díjat begyűjtött, sikeres karrierje hátterében azonban – édesanyjához hasonlóan – boldogtalan magánélet rejtőzött. 

Liza Minnelli 1946. március 12-én született Vincente Minnelli rendező és Judy Garland gyermekeként. Édesapja a pletykák szerint meleg volt, azt beszélik, hogy mikor New York-ban élt, nyíltan vállalta másságát, ám mikor Hollywoodban tartózkodott, a karrierje érdekében titkolta. Édesanyja Judy Garland rövid, mindössze negyvenhét évig tartó életének nagy részét rivaldafényben töltötte, drámai és musicalszerepeivel, és énekesként is, a 20. század első felének egyik legnagyobb sztárjává vált.

Édesanyja, Judy GarlandForrás: AFP

Liza születése idején Garland már komoly alkohol- és gyógyszerfüggőségtől szenvedett, a kicsi Liza karrierjét azonban a családi megpróbáltatások nem hátráltatták. Hamarabb tanult meg énekelni és táncolni, mint írni és olvasni. Hétévesen már a Palace Theatre tagja lett New Yorkban, 17 évesen szerepelt a Best Foot Forward című musicalben, amiért megkapta a Theatre World díjat, 19 évesen pedig már a Broadwayn játszott. Mindössze 22 éves volt, amikor édesanyja gyógyszer-túladagolásban meghalt.

Forrás: Facebook/Liza Minnelli

Judy Garland boldogtalan személyisége megpecsételte lánya sorsát is. Liza állandó küzdelmet folytatott az édesanyjától örökölt vagy inkább eltanult gyógyszer, alkohol- és kábítószer- szenvedélybetegségeivel.

Voltak időszakok, amikor már csak a gyógyszerek és alkohol segítségével tudott létezni, aztán 1984-ben barátnője, Liz Taylor rábeszélésére részt vett egy elvonókúrán. Bár a klinikán talpra állították, szenvedélybetegsége továbbra is élete állandó kísérője maradt. Ehhez az is hozzájárulhatott, hogy – szintén csak anyjához hasonlóan – Lizának sem volt szerencséje a férfiakkal: négy házassága is válással végződött, egyik kapcsolatából sem született gyermeke. 

Forrás: Northfoto

A 70 éves díva tavaly márciusban ismét egy rehabilitációs központba vonult, hogy segítséget kapjon drog- és alkoholproblémái legyőzéséhez. Ha igazak a hírek, az utóbbi egy évben nem újult ki szenvedélybetegsége.