Számtalan spirituális zenét játszó együttes segít már abban, hogy ha egyedül a csendes meditáció nem megy, a dallamok segítségével eljuss az áhított harmonikus állapotba.

A meditáció remek tevékenység, hiszen testileg és szellemileg is felfrissít, sőt még a betegségeid is gyógyíthatóak, ha kitartó vagy és megtanulod, hogyan kell az elméd lecsendesíteni. Ám ha nehezen megy a csendes elmélyülés, a zene is segíthet.

Forrás: Facebook/Mirabai Ceiba

A Mirabai Ceiba együttes két tagja: Angelika Baumbach a spirituális világzene új dimenzióját alkották meg azáltal, hogy a kundalini jógatradíció Gurmukhi mantráit eredeti angolszász és spanyol hangzásokkal és bennszülött indián hatásokkal vegyítették, hozzá Rumi, Thich Nhat Hanh, Guru Nanak és Yogi Bhajan bölcs tanításait társították. A különböző hatásokat és forrásokat egyedülálló módon szövik művészi zenévé. Koncertjeiken a hallgatóságot is arra inspirálják, hogy énekeljenek együtt velük az együtt érző szeretet és egység felemelő szellemében. Április 18á-n a zenészek Budapestre érkeznek, így te is együtt szárnyalhatsz velük, a zene segítségével.

„Nagyon szerencsésnek érezzük magunkat és hálásak vagyunk azért, hogy megoszthatjuk a szentséges szerelem meditációkat veletek úgy, ahogyan azt Yogi Bhajan tanította. Ezek a meditációk segítenek megteremteni egy nyitott szívű, spirituális teret két ember között vagy akár önmagadban" - mondta Angelika.

Spirituális zene
A mantrák abban segítenek, hogy ugyanúgy megtaláld a lelki békét, ahogy a meditációban. A recitálás megnyugtatja és ellazítja az elmét, segíti a koncentrációt.

A világhírű énekesnő, Deva, a Deva Premal & Miten együttes énekesnője már édesanyja hasában is az egyik leghíresebb mantrát, a Gayatrit hallgatta, így szinte adott volt, hogy felnőttkorában csodás hangjával elvarázsolja majd a közönségét. „A legerőteljesebb eredményt akkor érjük el, ha egy mantrát kiválasztva legalább 21 vagy 40 napig naponta énekeljük, egyszer vagy kétszer, lehetőség szerint hajnalban vagy napnyugtakor. Ha ezt nem tudod megoldani, akkor kántáld olyan gyakran, amilyen gyakran csak tudod. Egy idő után nem is lesz szükséged már a felvételre, hiszen a mantra a részeddé válik" – magyarázta Deva, aki nemrég látogatott Budapestre és egy varázslatos koncerttel ajándékozta meg a közönséget. 

Laár András a KFT együttes egyik frontembere, több lemezt is kiadott, amin megzenésített mantrákat énekel.

„A civil ember is beláthatja, hogy a szavaknak mekkora ereje van, hiszen 20 évvel ezelőtti reklámok is visszacsengenek a fülünkbe. Ha elfogadjuk, hogy emberi tudatok hozzák létre a valóságot, akkor érthető, hogy a minden hatással vannak ránk. A mantrák, amelyek különleges, varázslatos hatással bírnak, olyan dimenziókat idéznek meg, amiről a hétköznapokban nem beszélnek az emberek. Például az Om Mani Peme Hung, a hat létező világot szólítja meg. A poklok világától, az istenek világán keresztül a mindenséget. A mantra képes egyfajta különleges tudatállapotot megidézni. A tudat varázserejének felébresztésében segít" – mondta András, aki július 10-én, az A38 hajó tetőteraszán ad koncertet.