Mozi, koncert és érdekes előadás is szerepel a listán, úgyhogy bárki megtalálja a kedvére valót a következő összeállításunkban. Bár a hőmérő higanyszála már a minuszokat súrolja, attól még nem kell bezárkóznod a négy fal közé. Nézz körül a nagyvárosban, hiszen számtalan izgalmas és érdekes program vár rád. Vedd elő a naptárad, és írd be a következő eseményeket.

7Nemzet Hoki7

November 1. - November 6. 

Tüskecsarnok

A tavalyi meseszerű A-csoportos világbajnoki szereplés után először november elsején ünnepelhetik a szurkolók hazai pályán a férfi jégkorong válogatottat. Az illusztris ellenféllel szemben pedig kell majd a biztatás, ugyanis a magyar hokisok a kanadai szövetség kezdeményezésére az európai klubokban játszó kanadaiakból összeálló válogatottal mérik össze erejüket a Tüskecsarnok jegén.

Forrás: Dreamstime

Ingyenes Andrea Bocelli koncert

November 5.

Szent István-bazilika

Az Il Grande Misteri The Family Gospel School of Humanity for the current times című kezdeményezés keretein belül Andrea Bocelli 2016. november 5-én ingyenes koncertet ad Budapesten a Szent István-bazilikában.

Forrás: AFP

Ingyenes Ukrán Filmhét

November 6. - November 11. 

Uránia Nemzeti Filmszínház

Ukrán Filmhét kezdődik november 6-án az Urániában, kortárs és klasszikus ukrán filmekkel. A nézők megtekinthetik 'Az ukrán seriffek' című dokumentumfilmet is, amellyel Ukrajna a legjobb külföldi filmnek járó Oscar-díjra pályázik. Az Igor Iankovskyi Alapítvány és Ukrajna Magyarországi Nagykövetsége további négy filmen keresztül mutatja be az ukrán filmművészet kiemelkedő alkotásait eredeti nyelven, magyar felirattal. A nyitófilmet, ami A vadgalamb fészke című alkotás lesz, november 6-án tekinthetik meg a nézők, ráadásul a vetítésen a film rendezőjével, Taras Tkachenkoval is találkozhatnak. Az Ukrán Filmhéten változatos műfaji kínálattal találkozhatnak a nézők; a nemzetközi díjakat is begyűjtő filmek között található dráma, vígjáték és történelmi film is. Az összes esemény ingyenes, a filmvetítésekre az Ukrán Filmhét Facebook oldalán lehet regisztrálni. 

Forrás: youtube.com

Doctor Strange

A Cinema City összes mozijában 

A világhírű idegsebész, Dr. Stephen Strange élete tragikus fordulatot vesz egy szörnyű autóbaleset következtében. Miután a kezeit attól kezdve használni képtelen orvosnak a hagyományos gyógymódok nem használnak, valószínűtlen helyen talál segítséget - egy titokzatos himalájai enklávé, a Kamar-Taj az utolsó reménye.