Egy élő legenda: 84 éves lett Vitray Tamás

Fotó: Hirling Bálint [origo] -
Vitray Tamás születésnap
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
"Hogy is van ez?", "Kapcsoltam", vagy éppen "Fekete-fehér, igen-nem" - csak néhány kultikus műsor, amelyek Vitray Tamás nevéhez fűződnek. Több mint fél évszázados pályafutása során Vitray hazánk egyik legismertebb és legnépszerűbb tévés személyisége lett.

Vitray Tamás 1932. november 5-én született Budapesten. A gimnázium elvégzése után díszletmunkásként dolgozott a Magyar Néphadsereg Színházában, és valójában egy véletlen folytán került a televíziózás közelébe. A főiskolán angol sajtó szakon tanult mellette pedig a Honvédelmi Minisztériumban fordítóként dolgozott.

Első televíziós szereplésére 1958. augusztus 5-én került sor, mikor is angoltudása miatt felkérék, hogy készítsen interjút amerikai atlétákkal. Tévés pályája innentől pedig egyre csak feljebb és feljebb ívelt.

Forrás: Origo

A televíziózás számos műfajában maradandót alkotott riporterként, játékmesterként és műsorvezetőként, ráadásul Vitray honosította meg hazánkban a talk-show műfaját is.

Munkáját az évtizedek alatt számos díjjal kitüntették, a többi között 2004-ben a Magyar Televízió örökös tagjának választották, 2005-ben pedig Kossuth-díjat kapott.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.