karmester zongoraművész zeneszerző Kocsis Zoltán
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hatvannégy éves korában elhunyt Kocsis Zoltán Kossuth- és Liszt-díjas karmester, zongoraművész és zeneszerző a Nemzeti Filharmonikusok vezetője.

A Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas karmester, zongoraművész és zeneszerző már egy idei interjúban is arról beszélt, hogy mivel már több műtéten is átesett, harminc-negyven éve fel van készülve a halálra. Akkor még azt mondta: addig fog dolgozni, amíg bír - írja az mno.hu.

Halálának hírét Balog Zoltán emberi erőforrások miniszter is megerősítette a Facebook-oldalán:

Kocsis Zoltán hároméves korában kezdett el zongorázni, 18 éves volt, amikor megnyerte a Magyar Rádió Beethoven-versenyét, három évvel később pedig megkapta a Liszt Ferenc-díjat, és mindössze 25 éves volt, amikor Kossuth-díjjal jutalmazták.

Egy élő legenda: 84 éves lett Vitray Tamás http://www.life.hu/kult/20161105-vitray-tamas-84-eves-lett.html"Hogy is van ez?", "Kapcsoltam", vagy éppen "Fekete-fehér, igen-nem" - csak néhány kultikus műsor, amelyek Vitray Tamás nevéhez fűződnek. Több mint fél évszázados pályafutása során Vitray hazánk egyik legismertebb és legnépszerűbb tévés személyisége lett. Kult--Még egy gigasztár, The Weeknd ő is ott lesz az EMA gálán!http://www.life.hu/kult/20161104-a-the-weeknd-is-ott-lesz-az-mtv-ema-galan.htmlÚjabb nagy nevet jelentett be az MTV, aki szintén ott lesz sok más előadk mellett az EMA színpadán. A The Weeknd számaira is bulizhatnak majd Rotterdamban! Kult--7 autista hős a mozifilmek világábólhttp://www.life.hu/kult/20161102-7-autista-hos-a-mozifilmek-vilagabol-az-esoember-utan-mary-es-max-hosuti-ben-x-a-nyomozo-a-galaxis.htmlBen Affleck A könyvelő című, mozikban futó új filmjében egy olyan férfit játszik, aki számára átok és áldás is, hogy autizmussal él: a társas kapcsolatait alaposan megnehezíti, titokzatos munkáját viszont megkönnyíti. Nem ő az egyetlen ezzel küzdő filmhős: összegyűjtöttük legemlékezetesebb sorstársait. Kult--Így fest Emma Watson A szépség és a szörnyetegben http://www.life.hu/kult/20161103-emma-watson-a-szepseg-es-a-szornyeteg-csodasan-nez-ki-a-barna-haju-szineszno.htmlElkészült a legszebb Disney-klasszikus filmes változata, melyből most exkluzív képeket is láthatunk, hála a stúdiónak. Kult--Rengeteget változtak a Szívek szállodája szereplői!http://www.life.hu/kult/20161102-a-szivek-szallodaja-szereploi-akkor-es-most.htmlMár nem kell sokat aludni, hogy újra belevethessük magunkat Stars Hollow mozgalmas életébe, november 25-től a rajongók számára is elérhető lesz a felélesztett sorozat. A főszereplők rengeteget változtak, mióta legutóbb láthattuk őket, nézd meg, ki mennyire hasonlít egykori önmagára. Kult--OneRepublic és Martin Garrix is fellép az EMA színpadánhttp://www.life.hu/kult/20161102-sztardomping-az-ema-szinpadan-one-republic-es-martin-garrix-is-fellep.htmlAz MTV újabb világsztárokat jelentett be, akik november 6-án biztosan jelen lesznek az MTV European Music Awards gálán. Színpadra lép a One Republic és a két holland szupersztár, Martin Garrix és Afrojack is, akikhez díjátadóként csatlakozik majd Nina Dobrev, Deepika Padukone, Jourdan Dunn, Winnie Harlow és Jaden Smith. Kult

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.