Mozi, koncert és érdekes előadás is szerepel a listán, úgyhogy bárki megtalálja a kedvére valót a következő összeállításunkban. Bár a hőmérő higanyszála már a minuszokat súrolja, attól még nem kell bezárkóznod a négy fal közé. Nézz körül a nagyvárosban, hiszen számtalan izgalmas és érdekes program vár rád. Vedd elő a naptárad, és írd be a következő eseményeket.

Budapesti Zsidó Filmfesztivál

November 17. - November 20. 

Művész mozi

November 17-20. között a Művész mozi és a Kino ad helyet az 5. Budapesti Zsidó Filmfesztiválnak, amely a zsidó kultúrát bemutató nemzetközi filmtermés legjobbjait hozza Magyarországra az elmúlt évből.

Mozizz a barátaiddalForrás: Dreamstime

 

Arcadia Játéktermi Nosztalgia Kiállítás

November 18. - November 20.

Dürer Kert

Az esemény hazánkban a legnagyobb, játéktermi gépeket felvonultató nosztalgia kiállítás lesz és jóval túlmutat múzeumunkon. A szabad játékra állított, válogatott arcade videó játékokon és flippereken kívül az elmúlt évtizedek népszerű asztali videó és kvarcjátékait, számítógépeit is bemutatják. 

Képünk illusztrációForrás: AFP/Pietro Scozzari

Cultivo & The Famous Grouse pres: BP Bar/Nightlife  

November 24. 

BRKLYN

Majdnem napra pontosan 4 éve indult útjára a Cultivo, így a novemberi eseményt egy alapvetően laza, de mégis véresen komoly témának, a budapesti éjszakai életnek, szórakozásnak és bárkultúrának szentelik.

Forrás: Getty Images/iStockphoto/Kondor83/Kondor83

Legendás állatok és megfigyelésük

Cinema City összes mozijában 

Göthe Salmander professzor, a bűvös fenevadak és bestiák szakembere New Yorkba érkezik. A muglik között bujkáló varázslók és boszorkányok közösségének segítségével keresi a városban élő szörnyeket. A Harry Potter-világ feltámad, a történet jó 70 évvel Potter születése előtt játszódik: a nézők a varázslatos kalandok közben a varázsvilág múltját is megismerhetik.