Antal Imre magánéletéről nem sokat tudni. Családja nem volt, a humornak, a munkájának élt. Jenei József - vagy ahogy a humorista hívta, Csuli - volt negyvenhárom évig a művész mellet.

Jenei Józsefet a Story Extra egy balatoni településen találta meg, ő az, aki legtöbben tudja Antal Imréről, élete tragédiájáról.

"Mentálisan is akkor kezdődött el a lecsúszás, mikor az ujja lebénult, és abba kellett hagynia a zongorázást. Nem lett depressziós, de jöttek a tragédiák az életébe, először meghalt az édesapja, aztán az anyukája, majd szeretett nagynénje, kezdett kicsúszni alóla a talaj. Rendbe jött valamennyire, de jött egy másik nagy defekt, mikor elküldték nyugdíjba őket, és nem is tudtak róla. Az újságból tudta meg, hogy nyugdíjazta a tévé, nagy törés volt ez nála" - mondta a féri.
 

Antal Imre életének tragédiájáról élettársa meséltFotó: MTI/Beliczay László

Csuli szerint Antal Imre rossz helyről kapot segítséget a problémák feldolgozásához, az ivócimborák megtalálták, és nagyon kihasználták, folyton berúgatták.

Jenei elmondása szerint Antal Imrével mindig remekül kiegészítették egymást. A műsorvezető volt az ész, ő pedig arra vigyázott, hogy ne pazarolja el az összes pénzét.

"Egy tetemes összeget nyert egy zongoraversenyen annak idején, 60 vagy 80 ezer forintot, sok pénz volt az, bútorokat, mindent lehetett volna abból vásárolni. Mondtam neki, ide figyelj, nem kell elsörözni azt a pénzt, fektesd be. Kihasználták a cimborák, el akarták venni a lakását, megint én léptem közbe. Ebédlőbe járt, nem spórolt meg magától semmit, élte az életét, felélte a pénzt, ez az igazság. Hiszékeny volt, minden emberben megbízott, és be is csapták, nem is egyszer" - emlékezik Csuli.