Végre itt a tavasz! Használd ki az első melegebb napokat, és vedd a nyakadba a várost, hidd el, nem fogsz unatkozni!

Budapest Fotófesztivál A 2017 tavaszán első alkalommal megrendezésre kerülő Budapest Fotófesztivál két hónapot átívelő kiállítássorozat keretében mutatja be a kortárs és a klasszikus magyar, valamint a nemzetközi fotográfia értékeit, újdonságait. A főváros támogatásával megvalósuló rendezvénysorozatot a nagyközönség számára változatos programok, workshopok, múzeumpedagógiai foglalkozások színesítik, de lesznek szakmai események, portfolio review, photobook-bemutató, illetve fotómaraton is.

Helyszín: ITT 
Időpont: 2017. február 28. – április 30.

Budapest Fotófesztivál, két hónapot átívelő kiállítássorozatForrás: Thinkstock

Szentendrei Tavaszi Fesztivál Színházi előadások, workshopok, koncertek, gasztronómia – hat héten keresztül ezek a témák kerülnek a főszerepbe a tavaszi fesztivál keretein belül. Számos program a város több pontján.

Helyszín és részletes program: ITT 
Időpont: 2017. március 3. – április 11.

SzentendreForrás: Thinkstock

Tavaszi orchideakiállítás Az orchideák az elmúlt néhány évben az egyik legnépszerűbb szobanövénnyé váltak, és ma már mindenkinek van, vagy volt már egy-két cserép orchideája az ablakpárkányon. Tartásuk egyszerű, könnyen és hosszú ideig virágoznak, a virágaik színesek, látványosak, ennek köszönhetik népszerűségüket. Az orchideák otthoni gondozása nem nehéz ugyan, de nem is annyira könnyű, mint egy átlagos szobanövényé. A Magyar Orchidea Társaság tavaszi kiállításán a látogatók megismerkedhetnek azokkal az orchideákkal, amelyeket könnyen lehet lakásban tartani, és választ kaphatnak e gyönyörű növények tartásával kapcsolatos összes kérdésükre.

Helyszín: Magyar Mezőgazdasági Múzeum (Vajdahunyadvár, Budapest)
Időpont: 2017. március 9-12.

Az orchideák az elmúlt néhány évben az egyik legnépszerűbb szobanövénnyé váltakForrás: Thinkstock