Úgy tűnik, hogy az amerikai krimiíró, Patricia Cornwell rájött arra, hogy ki volt Európa legismertebb és legrejtélyesebb gyilkosa, Hasfelmetsző Jack.

A hatvan éves írónő azt állítja, hogy Hasfelmetsző a kora egyik legsikeresebb festőművésze, Walter Sickert volt. Ezt a lehetőséget már korábban is boncolgatta Cornwell, de most újabb bozonyítékokkal tudja alátámasztani állítását. Azt mondja, a festő egyik levelére hivatkozva, hogy az áldozatok száma jóval több, mint öt, legalább egy tucat nőt ölt meg Hasfelmetsző Jack, de akár húsznál többször is gyilkolhatott - írja a DailyMail. Az írónő szerint a gyilkos gyerekeket is bántott, megcsonkította és kibelezte őket.
 

Walter SickertForrás: Wikipedia


Az írónő nyomozásának legújabb fejleményeit egy könyben foglalta össze, amelynek a Hasfelmetsző: Walter Sickert életének titkai címet adta. Dokumentum-regényében eddig soha nem látott leveleket hasonlít össze: Hasfelmetsző és Walter Sickert kézírása között meggyőző az egyezés. Egyik levelében a festő azt is bevallotta egyik barájának, hogy nem bánt meg semmit, és emberhúst is evett. Patricia Cornwell Sickert összes festményét is megvette, melyeket DNS-teszteket végeztetett. Azt állítja, hogy a művek is bizonyítják a férfi bűnösségét.