Földes Anna, a Nők Lapja újságírója elhunyt hosszú betegség után

Földes Anna Nők Lapja újságíró
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Földes Anna az Irodalmi Újság és a Nők Lapja egykori munkatársa hosszú betegség után távozott az élők sorából életének 87. évében.

Földes Anna legendás újságíró hosszú betegség után hunyt el életének 87. évében. Egyetemista kora óta foglalkozott újságírással. Pályáját a Március Tizenötödike és a Szabad Ifjúság ifjúsági lapoknál kezdte. Majd 1952 őszétől a lap betiltásáig az Irodalmi Újság munkatársa volt.

Földes Anna újságíró életének 87. évében elhunyt - Képünk illusztráció Forrás: Thinkstock

Ezután 34 éven keresztül a Nők Lapja kulturális rovatvezetője volt, emellett évtizedeken át rendszeresen jelentek meg tanulmányai a Színház és Criticai Lapok című szakfolyóiratban. 1991-től ő volt a Magyar Újságírók Országos Szövetsége Bálint György Újságíró Iskolájának vezetője. Előbb igazgatóként, később tanárként egyengette a pályakezdő újságírók életét 17 éven keresztül. Munkásságát a szakma Rózsa Ferenc-díjjal és a MÚOSZ Aranytoll életműdíjával ismerte el. Több egyetemen és főiskolán is tanított újságírást, megkapta a címzetes főiskolai tanári rangot - írja az MTI.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.