5 használati tárgy, amiről ezt biztosan nem tudtad

tárgyak használati útmutató cipőfűző billentyűzet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Vannak olyan használati tárgyak, melyek a mindennapi életünk részét képezik, mégsem tudunk róluk mindent.

"Plusz" lyukak a tornacipőn

Sokan azt gondolják, hogy azok a kis lyukak a láb szellőztetése miatt vannak ott, pedig nem. Korábban azokba is befűzték a cipőfűzőt, ami így sokkal jobban tartotta az ember lábát. Manapság már csak divatból vannak ott, nem sokan használják az eredeti rendeltetése szerint.

Forrás: Thinkstock

Szegecsek a nadrág zsebein

A megkérdezettek többsége erről is azt gondolta, hogy kizárólag esztétikai okok miatt vannak a farmerokon, pedig ez sem igaz. Azért kerülnek rá a nadrágokra, hogy a varrás leggyengébb részeit segítsenek összetartani, mert a szimpla varrás nem lenne képes hosszútávon összefogni az anyagot.

Forrás: Thinkstock

Kétszínű radír

A piros résszel a ceruza nyomát lehet eltüntetni a papírról, míg a kékkel a tollal írott szöveg radírozható. Csak óvatosan, mert a tollradír olyan durva, hogy akár falat is lehetne vele bontani. Könnyedén kibolyhosítja a papírt.

Forrás: Thinkstock

Billentyűzet-bütykök

Elvileg, ha szeretnénk szépen és szabályosan gépelni, akkor az F és a J betűknél elhelyezett kis bütykökre kellene tennünk a mutatóujjainkat.

Forrás: Thinkstock

Lyuk a mérőszalag végén

Sokan el sem gondolkodnak ezen, pedig egyébként érdekes kérdés: vajon miért van ott? Hát azért, hogyha egy csavartól szeretnénk távolságot mérni, akkor arra ráhúzhatjuk a mérőszalagot.

Forrás: Thinkstock
Programajánló május 20-ai hétvégérehttp://www.life.hu/kult/20170517-programajanlo-majus-20-tol.htmlMájus végén sem fogunk unatkozni! Erre garancia az a számos program, ami országszerte várja a kikapcsolódni vágyókat: libamáj- és sörfesztivál és megannyi finomság... Kult--Elhunyt a Soundgarden énekese, Chris Cornellhttp://www.life.hu/kult/20170518-chris-cornell-a-soundgarden-enekese-elhunyt.html52 évesen elhunyt Chris Cornell, a Soundgarden énekese, és az Audioslave korábbi frontembere. A halál okát egyelőre nem közölték, csak annyit tudni, hogy hirtelen hunyt el. Kult--Megkezdődött a 70. Cannes-i filmfesztiválhttp://www.life.hu/kult/20170517-megkezdodott-a-70-cannes-i-filmfesztival-beszamolo.htmlArnaud Desplechin Les Fantomes d,Ismael című filmjének díszbemutatójával szerda este hivatalosan kezdetét vette a 70. cannes-i filmfesztivál. Kult-- Szász János is az Összpróba tanárai közötthttp://www.life.hu/kult/20170516--szasz-janos-is-az-osszproba-tanarai-kozottt.htmlKözös nyári alkotómunkára, egy felejthetetlen workshopra, balatonboglári táborába hívja a jelentkezőket az Összpróba Alapítvány. Az Összpróba Tábor 2017-ben is Balatonbogláron várja a fiatalokat, akik színjátszást, táncot, zenét tanulhatnak és a filmezés világával is megismerkedhetnek! Kult--Ma kezdődik a 70. Cannes-i filmfesztivál - Öt magyar alkotás is versenyezhttp://www.life.hu/kult/20170517-ma-kezdodik-a-70-cannes-i-filmfesztival.htmlArnaud Desplechin Les Fantomes d'Ismael című filmjének díszbemutatójával veszi kezdetét ma a 70. cannes-i filmfesztivál, amelyre harminchat országból 60 film kapott meghívást az idén.KultOrigoStephen Hawking szerint 100 évünk van, hogy új bolygót népesítsünk behttp://www.life.hu/kult/20170516-stephen-hawking-100-evet-josolt-az-emberisegnek.htmlNincs már sok időnk a Földön Stephen Hawking szerint, mielőbb kell találnunk egy új bolygót, ahol tovább folytathatjuk az életünket. Járványok, globális felmelegedés és a népességnövekedés is veszélyt jelent ránk nézve, ahogy a mesterséges intelligencia is. Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.