Vannak olyan használati tárgyak, melyek a mindennapi életünk részét képezik, mégsem tudunk róluk mindent.

"Plusz" lyukak a tornacipőn

Sokan azt gondolják, hogy azok a kis lyukak a láb szellőztetése miatt vannak ott, pedig nem. Korábban azokba is befűzték a cipőfűzőt, ami így sokkal jobban tartotta az ember lábát. Manapság már csak divatból vannak ott, nem sokan használják az eredeti rendeltetése szerint. 

Forrás: Thinkstock

Szegecsek a nadrág zsebein 

A megkérdezettek többsége erről is azt gondolta, hogy kizárólag esztétikai okok miatt vannak a farmerokon, pedig ez sem igaz. Azért kerülnek rá a nadrágokra, hogy a varrás leggyengébb részeit segítsenek összetartani, mert a szimpla varrás nem lenne képes hosszútávon összefogni az anyagot. 

Forrás: Thinkstock

Kétszínű radír

A piros résszel a ceruza nyomát lehet eltüntetni a papírról, míg a kékkel a tollal írott szöveg radírozható. Csak óvatosan, mert a tollradír olyan durva, hogy akár falat is lehetne vele bontani. Könnyedén kibolyhosítja a papírt. 

Forrás: Thinkstock

Billentyűzet-bütykök 

Elvileg, ha szeretnénk szépen és szabályosan gépelni, akkor az F és a J betűknél elhelyezett kis bütykökre kellene tennünk a mutatóujjainkat.

Forrás: Thinkstock

Lyuk a mérőszalag végénSokan el sem gondolkodnak ezen, pedig egyébként érdekes kérdés: vajon miért van ott? Hát azért, hogyha egy csavartól szeretnénk távolságot mérni, akkor arra ráhúzhatjuk a mérőszalagot.

Forrás: Thinkstock