Minden évben feszült figyelemmel várjuk az eredményhirdetést, hogy kiderüljön, melyik fagylaltot érdemes leginkább megkóstolni a nyári szezonban. Megszületett az idei eredmény.

Immáron 20. alkalommal rendezték meg az Év Fagylaltja versenyt, és a zsűrinek idén sem volt egyszerű dolga: 94 ínycsiklandó ízvilágból kellett kiválasztani a legjobbat.

Az elmúlt évekhez képest, idén nem volt megkötés az ízek terén, vagyis a cukrászok szabadon szárnyaló képzelettel alkothatták meg a maguk édességét. Mostanában egyre több új ízkombináció került a fagyispultokba, a chilis fagylalttól egészen a sós-édes különlegességekig. 

Nagyon különleges ízvilág nyerte el az Év Fagylaltja díjat
Képünk illusztráció
Forrás: Alphacoders

A közönség nyitott az új ízekre, de ettől függetlenül még mindig a régi jól bevált gombócok fogynak leginkább: csoki, vanília, puncs, illetve a klasszikus gyümölcsízűek. 

Az idei év nyertes fagyijamascarponés túrókrém sós karamellel, melyet Eszenyi Ferenc készített. 

"Házi főzésű karamella és csokoládé van a fagylaltban, a mascarpones túrókrémet is én kevertem össze, vagyis teljesen gyári alapanyagmentes, a kézműves fagylaltok nyomdokán készítettem el, illetve pirított mogyoródarabkákat is kevertem bele. Mi azt valljuk, hogy jó minőségű alapanyagokból lehet jó minőségű fagylaltot készíteni" - írta meg a Szegedma.

Liptai Claudia szerelme a silány fagylaltok ellen harcol
Pataki Ádám cukrászként fontosnak tartja, hogy minőségi édességet kapjanak az emberek. A nyári szezon sztárjáról, a fagyiról is ez a véleménye. Sok silány minőségűt árulnak, ez ellen venné fel a harcot Claudia szerelme. Olvass tovább itt...