Dustin Hoffman 80 éves lett: Boldog születésnapot

Forrás: AFP/Jason Merritt -
Dustin Hoffman
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Dustin Hofdmannak nem indult könnyen a karrierje, a színiiskolában még a szégyentáblára is felkerült, mert abszolút tehetségtelennek tartották, de nem lett igazuk. A 80 éves Dustin Hoffman fényes karriert futott be!

Dustin Hoffman szegény családban nőtt fel, a színészi vénáját édesanyjától örökölte, aki amatőr színész volt. Annak ellenére, hogy visszahúzódó, szégyenlős gyerek volt, ő is a rivaldafényért áhítozott. Nagy küzdelmek árán sikerült bejutnia Lee Strasberg legendás színiiskolájába, de nem végzett kiemelkedő eredményekkel. Még a szégyentáblára is felkerült szobatársával együtt, mint azok, akik a legkevésbé valószínű, hogy sikert aratnak.Az említett barát viszont nem volt más, mint Gene Hackman.

Dustin Hoffman 80 éves lett Forrás: AFP/Jason Merritt

Az iskola után Bostonba szegődött, majd a Broadway-re, ahol

segédrendezőként és színészként is foglalkoztatták. Itt figyelt fel rá Mike Nichols,

aki rögtön szerepet ajánlott neki a Diploma előtt című filmben.

Dustin hoffman és Elizabeth Wilson a Diploma előtt című filmben Forrás: Time

Az ifjú színészt Benjamin Braddock szerepéért rögtön Oscar- és Golden Globe-díjra jelölték, de ő visszatért a színpadra, de ezentúl folyamatosan filmekben is játszott. Rengeteg híres szerepet osztottak rá, de a következő igazán nagy sikereit Az elnök embereiben érte el, majd a Kramer kontra Kramer című filmért megkapta a legjobb férfi főszereplőnek járó Oscar-díjat.

Kramer kontra. Kramer (1979) Forrás: Origo

Második Oscárját az Esőember hozta meg számára. Barátjával, Gene Hackmannel 2003-ban szerepelt először együtt filmvásznon, Az ítélet eladó c. tárgyalótermi drámában.

89 évesen elhunyt a híres francia színésznő, Jeanne Moreauhttp://www.life.hu/kult/20170731-jeanne-moreau-francia-szineszno-elhunyt.htmlNagy francia színésznő távozott az élők sorából: Jeanne Moreau. 89 évesen hunyt el, lakásában találtak rá holtan. Kult--98 éves lett Bálint gazdahttp://www.life.hu/kult/20170728-98-eves-lett-balint-gazda.htmlBálint gazda a mai napig tanítja az embereket a kert megművelésére, a gyönyörű virágok fakasztására, és a természet szeretetére. Ő is ilyen szellemben nevelkedett, és azon van, hogy másoknak is átadja tudását. KultFotó: Szabó Balázs/Life.hu40 évesen elhunyt Evan Helmuth színészhttp://www.life.hu/kult/20170720-evan-helmuth-szinesz-elhunyt.htmlTragikus hirtelenséggel hunyt el Evan Helmuth. A 40 éves színész stroke-ot kapott, az orvosok pedig nem tudták már megmenteni az életét. KultOrigoÍme, a 2017-es Emmy-jelöltek listájahttp://www.life.hu/kult/20170714--a-2017-es-emmy-jeloltek-listaja.htmlCsütörtökön hozta nyilvánosságra az amerikai televíziós akadémia a 69. Emmy-díj jelöltjeinek listáját, ám egy állandó szereplő hiányzik. A Trónok harca idén kiszorult a mezőnyből, mert túl későn kezdődik az új évada, pedig tavaly 23, tavalyelőtt 24, előtte 19 jelölést kapott! Lássuk, kik kaphatnak díjakat! Kult--Pécsi Ildikó szerepajánlatot kapotthttp://www.life.hu/kult/20170806-pecsi-ildiko-szerepajanlatot-kapott-gyogyir-lehet-szamara.htmlEgyre rosszabbul viseli Pécsi Ildikó a családi botrányokat, a harcot volt menyével Pártos Csillával és hogy nem láthatja - már felnőtt - unokáját sem. Most azonban talán megvan a gyógyír, amitől jobban lehetne a 77 éves művésznő. Kult--Fesztivál-időutazás: a Sziget anno és napjainkban http://www.life.hu/kult/20170806-igy-szigeteztek-regen-es-most.htmlA Sziget Fesztiválnak is van múltja. Te tudod, miből nőtte ki magát? Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.