Dustin Hofdmannak nem indult könnyen a karrierje, a színiiskolában még a szégyentáblára is felkerült, mert abszolút tehetségtelennek tartották, de nem lett igazuk. A 80 éves Dustin Hoffman fényes karriert futott be!

Dustin Hoffman szegény családban nőtt fel, a színészi vénáját édesanyjától örökölte, aki amatőr színész volt. Annak ellenére, hogy visszahúzódó, szégyenlős gyerek volt, ő is a rivaldafényért áhítozott. Nagy küzdelmek árán sikerült bejutnia Lee Strasberg legendás színiiskolájába, de nem végzett kiemelkedő eredményekkel. Még a szégyentáblára is felkerült szobatársával együtt, mint azok, akik a legkevésbé valószínű, hogy sikert aratnak.Az említett barát viszont nem volt más, mint Gene Hackman.

Dustin Hoffman 80 éves lettForrás: AFP/Jason Merritt

Az iskola után Bostonba szegődött, majd a Broadway-re, ahol segédrendezőként és színészként is foglalkoztatták. Itt figyelt fel rá Mike Nichols, aki rögtön szerepet ajánlott neki a Diploma előtt című filmben.

Dustin hoffman és Elizabeth Wilson a Diploma előtt című filmbenForrás: Time

Az ifjú színészt Benjamin Braddock szerepéért rögtön Oscar- és Golden Globe-díjra jelölték, de ő visszatért a színpadra, de ezentúl folyamatosan filmekben is játszott. Rengeteg híres szerepet osztottak rá, de a következő igazán nagy sikereit Az elnök embereiben érte el, majd a Kramer kontra Kramer című filmért megkapta a legjobb férfi főszereplőnek járó Oscar-díjat.

Kramer kontra. Kramer (1979)Forrás: Origo

Második Oscárját az Esőember hozta meg számára. Barátjával, Gene Hackmannel 2003-ban szerepelt először együtt filmvásznon, Az ítélet eladó c. tárgyalótermi drámában.