Már látható a mozikban a Logan Lucky című remek vígjáték, amiben Daniel Craig alakít bunkó börtöntölteléket, méghozzá platinaszőkére festett frizurával. Nem ő az első, aki ilyen meglepő eszközhöz nyúl egy szerep kedvéért: listára gyűjtöttük azokat a férfi filmsztárokat, akik nagyon furán festettek szösziként.

Wesley Snipes – A pusztító (1993)

Ha valamihez, akkor a sötét bőrhöz végképp nehezen passzol a hidrogénezett séró, de Wesley Snipes külsejének mentségére legyen mondva, hogy egy jövőbeli, excentrikus bűnözőt játszott ilyen fejjel. Egy olyan jövőben, ami nem csak a frizurák miatt fura, hanem például az erőszak is teljesen hiányzik belőle. Így aztán egy régivágású, hibernációból feléledt gengszter számára maga a paradicsom - míg egy régivágású zsaru szembe nem száll vele. Szerencsére utóbbi szerepében Sylvester Stallone nem hidrogéneztetett.

Johnny Depp – A titkos ablak (2004)

Nem csak festett szőke, de hosszú és lenőtt hajat is prezentált Johnny Depp ebben a Stephen King-regényből készült thrillerben. Mindez pedig a szétcsúszottságát és elhanyagoltságát volt hivatott érzékeltetni, hiszen a főszereplő író súlyos magánéleti válsága elől menekül a tóparti ház magányába. Aztán rájön, hogy egyedül sem jobb, ha az embernek a fejében furcsa dolgok történnek.

Robert Downey Jr. és Jack Black - Trópusi vihar (2008)

Robert Downey Jr. a Trópusi vihar nagy részében még szőkénél is extrémebb külsővel rendelkezett: konkrétan afroamerikait csináltak belőle a sztori szerint. Merthogy egy olyan (eredetileg szőke!) ausztrál színészt játszott, aki most fekete szereplőt játszik... Jack Black pedig szintén színészt, a fingós filmek sztárját alakította, ugyancsak szőkén. A Trópusi viharnak részei voltak olyan kamu filmelőzetesek, amikben a karakterei „korábbi filmjeit" reklámozták, ezekben megcsodálható mindkét férfiú szösziként.

Nicolas Cage – Féktelen harag (2011)

Nicolas Cage annyi filmjében viselt már nevetséges frizurát, legtöbbször különféle hajpótlékok segítségével, hogy az már közkeletű poénforrásnak szmít internetszerte. De még ő is tudta fokozni a szörnyűséget akkor, amikor vállig érő, szőkített tincsekkel parádézott egy olyan filmben, aminek a jelenetei pont annyira voltak röhejesek, mint a sérója.

Javier Bardem – Skyfall (2012)

Javier Bardem esetében ellenben mindig volt hatásos funkciója annak, ha furcsa hajat kapott egy filmben. A Nem vénnek való vidékben hátborzongató bérgyilkost, a Skyfallban James Bond ellenlábasaként pedig gátlástalan gonosztevő játszott szokatlan séróval. Utóbbi esetben szőkeként, ami csak fokozta a karakter hideglelős kisugárzását.

Ryan Gosling- Túl a fenyvesen (2012)

A jelenlegi Hollywood talán elsőszámú szépfiúja amúgy is szőkés hajú, így olyan sokat nem kellett világosítani rajta, de azért ebben a filmjében hangsúlyos az a hidrogénezés. Aláhúzza a figurája kívülállását, a lázadását a világgal szemben, meg persze azt a nem túl előkelő közeget is, ahonnan jött: Gosling ugyanis egy cirkuszi akrobata motorost alakít ebben a filmben, aki bankrablásra adja a szőke fejét.

Daniel Craig - Logan Lucky (2017)

Messzebb nem is állhatna James Bond eleganciájától az, amit ebben a friss filmben Daniel Craig nagy élvezettel előad: egy olyan surmó, citromsárga fejű börtöntölteléket játszik, akinek azért megvan a magához való esze, ezt pedig a film főhőseit adó testvérpárral (Channing Tatum és Adam Driver) ki is használják Steven Soderbergh remek és humoros balhémozijában.