Tom Hardy 40 éves - Hollywood angol szívtiprójának legemlékezetesebb szerepei

film mozi Hollywood Tom Hardy
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A napokban ünnepelte jubileumi, negyvenedik születésnapját Tom Hardy, aki angol szépfiúból lett hollywoodi sztár, és aki hiába szeret minden szerepében morcosan morogni, mégis a legkülönfélébb figurákat képes eljátszani, ráadásul emlékezetes módon. A jeles alkalomból a legfontosabb szerepeiből válogattunk, videók kíséretében.

Csini Bob - Spíler (2008)

Tom Hardyn már egészen fiatalon látszott, hogy nagy tehetség, és ígéretes szerepeket is kapott: többek között Az elit alakulat sorozatban, vagy A sólyom végveszélyben és a Star Trek: Nemezis című filmekben. A hirtelen jött népszerűséget azonban nem igazán tudta kezelni, súlyos alkohol- és drogproblémákkal küzdött, így persze a karrierjében sem igazán jutott feljebb. Kellett neki néhány év, mire lenyugodott, és 2008-ban két fontos filmmel is jelentkezett. Ebből az egyikben, Guy Ritchie gengsztermozijában, a Spílerben egy olyan rosszfiút játszott, aki a börtönbe menése előtti éjszakán vallja be, hogy meleg, és csak egyetlen kérése van a legjobb barátja felé...

Charles Bronson/Michael Peterson - Bronson (2008)

A másik fontos 2008-as filmjében már főszerepet is játszott Hardy, méghozzá egy valóban létező személyt alakítva, aki Anglia legagresszívabb börtöntöltelékeként tett szert hírnévre, és aki felvette a dutyiban a Charles Bronson(!) nevet. A dán kultrendező, Nicolas Winding Refn szabálytalan filmjében Hardy elképesztő átalakulást produkált, és az elemi erejű játékával felhívta magára a figyelmet.

Bane - A sötét lovag: Felemelkedés (2012)

Nem meglepő módon Hollywood is foglalkoztatni kezdte Hardyt egyre nagyobb szerepekben, és a Batman-trilógia egyik részének főgonoszaként végleg csatlakozott az A kategóriás sztárok közé. Az ebben a filmben a karakteréhez tartozó robusztus termet és morgó hang pedig szinte a védjegyévé lett, sőt még olyan is sokszor előfordult vele azóta, hogy a szája előtt szintén valamilyen maszkot viselt a filmjeiben.

Ivan Locke - Locke – Nincs visszaút (2013)

Tom Hardy azonban a hollywoodi sztárrá válás után sem feledkezett meg a kisebb, különlegesebb filmekről, és időről időre elvállal egy-egy ilyet is. A Locke című filmben például valós időben, egyetlen helyszínen figyelhettük, ahogy az általa játszott férfinak egy autóút alatt teljesen megváltozik az élete.

Max Rockatansky - Mad Max – A harag útja (2015)

Ha már emlegettük a morgást és a maszkokat: a Mad Max újragondolásában nem kisebb feladat várt Hardyra, mint hogy Mel Gibson utódja legyen egy kultikus történetben és világban. Ő pedig a maga eszközeivel parádésan megoldotta a feladatot, sőt mintha mindig is őrá szabták volna ezt a szerepet.

John Fitzgerald - A visszatérő (2015)

Az eddigi egyetlen Oscar-jelölését (de jó eséllyel nem az utolsót...) A visszatérő mellékszerepéért kapta Tom Hardy, amiben Leonardo DiCaprio nagy ellenfelét, egy kapzsi és kegyetlen prémvadászt játszott a vadnyugati erdőségekben. De hát neki nem is állnának jól a tiszta jófiú szerepek, még pozitív figurák esetében is mindig szeret valami sötétséget belevinni az általa alakított karakterekbe.

James Keziah Delaney - Tabu (2017)

A listánk utolsó tétele rendhagyó módon egy tévésorozat, de mindenképpen itt a helye, mert Tom Hardy nemcsak a főszereplője, de az egyik alkotója és írója volt ennek a kosztümös szériának. Ilyen módon igazi személyes történet ez számára, benne pedig egy olyan, a gyarmatokról Angliába visszatérő, rejtélyes férfit játszik, aki ugyan pozitív szereplő, de rejlik benne épp elég sötétség is közben...

Interjú Bíró Lajos séffel: A jó ételek vonzzák a turistákathttp://www.life.hu/kult/20170913-interju-biro-lajos-seffel.htmlA gasztronómiai különlegességekre fogékony ínyencek szemében ő nem egy televíziós főzőműsor zsűritagja, hanem a hazai szakácsművészet egyik legenergikusabb és legkülöncebb képviselője, aki nem ismer kompromisszumot, ha minőségről van szó. Idén ősszel a sárvári Spirit Hotelben meghívott vendégszakácsként Bíró Lajos egy vérbeli, magyaros menüsorral kényezteti el a vendégeket. Kult--A legfélelmetesebb szörny a fejedben születik – kritikánk az AZ című filmrőlhttp://www.life.hu/kult/20170915-az-cimu-film-kritika.htmlStephen King kultikus regényéből új filmfeldolgozás született, amely már most minden idők legsikeresebb, bevételi rekordokat döntögető horrorfilmjének tekinthető, és a magyar nézők is imádják a csatornák mélyén rejtőző gyilkos bohócot. De mi az Az titka? Kult--Amikor férj és feleség együtt bűnöz: rossz útra tért házaspárok a mozibanhttp://www.life.hu/kult/20170905-amikor-ferj-es-feleseg-egyutt-bunoz-rossz-utra-tert-hazasparok-a-moziban.htmlMár játsszák a mozik A szerencse háza című komédiát, amiben Will Ferrell és Amy Poehler házaspárként nyit a pincéjében illegális kaszinót, majd sodródik egyre inkább a törvény rossz oldalára, persze számos poén közepette. Ennek apropóján pedig listára gyűjtöttük a kedvenc, közösen bűnöző filmes férjeinket és feleségeinket. KultOrigoA filmvászon legmeghökkentőbb hidrogénezett séróihttp://www.life.hu/kult/20170830-a-filmvaszon-legmeghokkentobb-hidrogenezett-ferfi-seroi.htmlMár látható a mozikban a Logan Lucky című remek vígjáték, amiben Daniel Craig alakít bunkó börtöntölteléket, méghozzá platinaszőkére festett frizurával. Nem ő az első, aki ilyen meglepő eszközhöz nyúl egy szerep kedvéért: listára gyűjtöttük azokat a férfi filmsztárokat, akik nagyon furán festettek szösziként. KultOrigoMinden idők legjobb Stephen King-filmjeihttp://www.life.hu/kult/20170811-a-horrorkiraly-a-moziban-minden-idok-legjobb-stephen-king-filmjei.htmlRövid időn belül két új, Stephen King-regényből készült filmet is bemutatnak mostanság, ennek apropóján pedig listára gyűjtöttük minden idők talán leghíresebb és legnagyobb hatású horrorszerzőjének eddigi legsikeresebb kirándulásait a moziban. Közte egyáltalán nem csak horrorokkal. KultOrigo50 éves a brit macsó: Jason Statham legemlékezetesebb filmszerepeihttp://www.life.hu/kult/20170725-jason-statham-legemlekezetesebb-filmszerepei.htmlBizony, a mai napon már a mindig fitt, kőkemény arcélű és borostájú brit akciósztár is betölti az 50. életévét, mi pedig ebből az alkalomból sorra vettük az egymásra a legtöbb esetben meglehetősen hasonlító, a karrierje szempontjából meghatározó mozis karaktereit. KultOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.