Meghalt Benes József Munkácsy Mihály-díjas festő- és grafikusművész

Forrás: Thinkstock -
festőművész grafikus Benes József
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sokan gyászolják a neves festő- és grafikusművészt, Benes Józsefet. 

A Műhely Művészeti Egyesület megrendülten tudatta szombaton, hogy Benes József Munkácsy Mihály-díjas festő- és grafikusművész, az egyesület alapítója tragikus hirtelenséggel elhunyt. Benes József 81 éves volt.

Számos díjban részesült, többek között 1963-ban Forum Képzőművészeti Díjban, 1972-ben a belgrádi Október Szalon, 1995-ben Munkácsy-díjjal tüntették ki, 2010-ben pedig megkapta Zenta város Pro Urbe-díját.

Meghalt Berezvai Marcell, a Kalef zenekar gitárosahttp://www.life.hu/kult/20171125-meghalt-berezvai-marcell-a-kalef-zenekar-gitarosa.htmlA neten gyűjtöttek barátai a fiatal, magyar zenésznek, aki daganatos betegségben szenvedett. Berezvai Marcell, a Kalef zenekar gitárosa 24 évesen elhunyt. KultOrigo"Ha Katalin locsog, karácsony kopog, ha Katalin kopog, karácsony locsog"http://www.life.hu/kult/20171125-ha-katalin-locsog-karacsony-kopog-ha-katalin-kopog-karacsony-locsog.htmlKatalin-naphoz több népszokás, sőt időjóslás is kapcsolódik, amelyek közül ez a legismertebb: "ha Katalin locsog, karácsony kopog, ha Katalin kopog, karácsony locsog". Hogy ez mit is jelent? Eláruljuk. Kult--Nem küldi el a főváros a Vígszínház éléről Eszenyi Enikőthttp://www.life.hu/kult/20171118-nem-kuldi-el-a-fovaros-a-vigszinhaz-elerol-eszenyi-enikot-tarlos-istvan-nyilatkozott.htmlAhogy már írtunk róla, lapinformációk szerint nagy esély van arra, hogy Eszenyi Enikőt a kirobbant Marton László-ügy okán menesztik a Vígszínház éléről. Tarlós István polgármester az ATV Híradójában nyilatkozott az igazgatónő jövőjéről. Kult--Öngyilkos lett a 34 éves sorozatszínész Brad Bufanda http://www.life.hu/kult/20171104-ongyilkos-lett-a-34-eves-sorozatszinesz-brad-bufanda-egy-los-angeles-i-haz-tetejerol-ugrott-le.htmlA TMZ arról ír, hogy Brad Bufanda egy Los Angeles-i ház tetejéről ugrott le, a földön fekvő test mellett találtak egy búcsúlevelet is. Kult--Elhunyt Chuck Mosley, a Faith No More egykori frontemberehttp://www.life.hu/kult/20171111-elhunyt-chuck-mosley-a-faith-no-more-egykori-frontembere.htmlA család közleményt adott ki, amelyben azt írják, az 57 éves Chuck Mosley már hosszabb ideje józanul élt, de hirtelen halálának oka a függőségével kapcsolatos betegsége volt. KultThinkstockÚjabb posztot tett közzé a leszbikus magyar színésznő egykori szerelme (18+)http://www.life.hu/kult/20171102-ujabb-posztot-tett-kozze-a-leszbikus-magyar-szineszno-egykori-szerelme-viaszbaba.html2016 augusztusában borzolta fel a kedélyeket az a hír, miszerint egy ismert magyar színésznő nyolc évig leszbikus kapcsolatban élt egy fiatal lánnyal. Nos, ez a lány kitálal, könyvet írt a történetükből, amely nagy durranásnak ígérkezik. A megjelenés időzítése szándékosan sem lehetett volna ennél jobb, ugyanis - ahogy arról mi is folyamatosan írunk - egyre-másra esnek ki a csontvázak a színházi szekrényekből. KultOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.