Meghalt Bob Givens, Tapsi Hapsi rajzolója

Forrás: Warner Bros. -
Tapsi Hapsi meghalt Bob Givens
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kilencvenkilenc éves korában meghalt Bob Givens, a rajzfilmfigura Tapsi Hapsi egyik rajzolója, akinek az agyafúrt nyúl világszerte ismertté vált alakját köszönheti a nézők.

A művész még december 14-én hunyt el a kaliforniai Burbankben - közölte a lánya tájékoztatása alapján az AP hírügynökség szombaton. Halálát akut légzési nehézségek okozták.

Tapsi Hapsi Forrás: Warner Bros.

Bob Givens rögtön a középiskola után a Walt Disney Studiónál helyezkedett el, majd csatlakozott a későbbi Warner Bros. stúdióhoz. Az ő változatában készülő Tapsi Hapsi 1940-ben jelent meg először a vásznon, bár később tovább finomítottak a folyton répát rágcsáló nyúl alakján.

Hat évtizeden átívelő karrierje során Givens rajzolta Tomot és Jerryt, Dodó kacsát, Alvint és a mókusokat, Popeye-t és Tapsi Hapsi legfőbb ellenlábasát, Elmar Fuddot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.