Oscar-díj 2018: a főbb kategóriák jelöltjei

Oscar-díj A víz érintése jelöltek Testről és lélekről Oscar 2018
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Guillermo del Toro A víz érintése című filmje esélyes a legtöbb, 13 kategóriában az Oscar-díjra, amelynek jelöltjeit kedden jelentette be az amerikai filmakadémia Los Angelesben.

A legjobb film kategóriában 9 film versenghet az Oscar-szoborért, köztük a Lady Bird, amelynek rendezője, Greta Gerwig az ötödik nő, aki a legjobb rendező kategóriában jelölt lett. A Mudbound operatőre, Rachel Morrison ugyancsak történelmet írhat, ő az első női operatőr, akit Oscarra jelöltek.

A legjobb film Oscar-mezőnyébe A víz érintése és a Lady Bird mellett a Három óriásplakát Ebbing határában című thriller, a Tűnj el! című horror, Stephen Spielberg A Pentagon titkai című filmje, A legsötétebb óra, a Dunkirk című második világháborús dráma, valamint a Szólíts a neveden! és a Fantomszál jutott be.


A legjobb rendező kategória jelöltjei:
Guillermo del Toro (A víz érintése)
Greta Gerwig (Lady Bird)
Jordan Peele (Tűnj el!)
Christopher Nolan (Dunkirk)
Paul Thomas Anderson (Fantomszál)


Legjobb férfi főszereplő kategória jelöltjei:
Daniel Day-Lewis (Fantomszál)
Timothee Chalamet (Szólíts a neveden!)
Daniel Kaluuya (Tűnj el!)
Denzel Washington (Roman J. Israel, Esq.)
Gary Oldman (A legsötétebb óra)


A legjobb női főszereplő kategória jelöltjei:
Sally Hawkins (A víz érintése)
Saoirse Ronan (Lady Bird)
Meryl Streep (A Pentagon titkai)
Margot Robbie (Én, Tonya)
Frances McDormand (Három óriásplakát Ebbing határában)


Legjobb idegen nyelvű film:
Testről és lélekről (Magyarország)
Négyzet (Svédország)
Szeretet nélkül (Oroszország)
The Insult (Libanon)
A Fantastic Woman (Chile)


Legjobb férfi mellékszereplő kategóri jelöltjei:
Richard Jenkins (A víz érintése)
Woody Harrelson (Három óriásplakát Ebbing határában)
Sam Rockwell (Három óriásplakát Ebbing határában)
Christopher Plummer (A világ összes pénze)
Willem Dafoe (Floridai álom)


Legjobb női mellékszereplő kategóri jelöltjei:
Octavia Spencer (A víz érintése)
Laurie Metcalf (Lady Bird)
Lesley Manvill (Fantomszál)
Allison Janny (Én, Tonya)
Mary J. Blidge (Mudbound)


Legjobb animációs film kategória jelöltjei:
Ferdinánd
Bébi úr
Coco
The Breadwinner
Loving Vincent


Legjobb dokumentumfilm kategória jelöltjei:
Last Men in Aleppo
Strong Island
Icarus
Abbicus: Small Enough to Jail
Faces Places

Megszólalt a Story4 vezetője: ezért rúgták ki Kadarkai Endréthttp://www.life.hu/sztarok/20180123-megszolalt-a-story4-vezetoje-ezert-rugtak-ki-kadarkai-endret.htmlKadarkai Endre a közösségi oldalán jelentette be, hogy csatornája azonnali hatállyal megszünteti az Arckép és a Nemadomfel című műsorainak gyártását. Most a Story4 vezetője is nyilatkozott.TV + SztárokOrigoBaukó Éva újra szerelmes: videóhttp://www.life.hu/sztarok/20180123-bauko-eva-ujra-szerelmes.htmlBaukó Éva már nagyon régóta egyedülálló, de úgy tűnik, hogy ennek vége: bevallotta, hogy újra szerelmes. TV + Sztárok--Kiderült: kislányt hord a szíve alatt ÉNB Majahttp://www.life.hu/sztarok/20180123-kislanyt-hord-a-szive-alatt-enb-maja.htmlTerhesfotózáson vett részt az Éjjel-Nappal Budapest korábbi szereplője, Cséffalvay Dorka, aki végre elárulta, kislányt vagy kisfiút hord-e a szíve alatt. TV + SztárokOrigo12 évvel fiatalabb pasiba szerelmes Naomi Campbellhttp://www.life.hu/sztarok/20180123-12-evvel-fiatalabb-rapperbe-szerelmes-naomi-campbell.htmlA nála 12 évvel fiatalabb rapperrel, Skeptával jár a szupermodell Naomi Campbell. A párt nemrég egy buliban látták együtt. TV + Sztárok--Azonnali hatállyal kirúgták Kadarkai Endre műsorvezetőthttp://www.life.hu/sztarok/20180123-azonnali-hatallyal-kirugtak-kadarkai-endre-musorvezetot.htmlMegszűnik Kadarkai Endre két műsora a Story TV-n, az Arckép és a Nemadomfel. A műsorvezető pedig nem lesz többet képernyőn a csatornán.TV + SztárokOrigoAzonnali hatállyal kirúgták Kadarkai Endre műsorvezetőthttp://www.life.hu/sztarok/20180123-azonnali-hatallyal-kirugtak-kadarkai-endre-musorvezetot.htmlMegszűnik Kadarkai Endre két műsora a Story TV-n, az Arckép és a Nemadomfel. A műsorvezető pedig nem lesz többet képernyőn a csatornán.TV + SztárokOrigo







Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.