Nagyon boldogok Presser Gábor rajongói: a zenész bejelentette nagykoncertjének időpontját. 

Jeles nap ez a mai: 45 évvel ezelőt mutatták be a Vígszínházban a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című musicalt. Ez volt Presser első színházi bemutatója. Ennek apropóján jelentette be őszi nagykoncertjét is, amit október 6-án, az Arénában rendeznek majd. A rajongók nagy örömmel fogadták a hírt, rengetegen biztosították Pressert, hogy ott lesznek.

"1973 március 3.
Ma negyvenöt éve, hogy a Vígszínház bemutatta a "Képzelt riport..."-ot.

Ez az est volt életem első színházi bemutatója, egy új világ nyílott előttem, új lehetőséget kaptam távolabbra (is) elcsavarogni az általam addig ismert csapásokról.
Akkor azon nem gondolkodtam, egyáltalán eltart-e majd a színházi jelenlétem a szezon végéig, nemhogy négy és fél évtized hosszan.
Nincs olyan év, hogy a "Képzelt riport"-ból ne születnének újabb és újabb előadások, a 45 évvel ezelőtti bemutató óta a mai napig játszák színházak, utazó - diák - és amatőrtársulatok.
Újabb elgondolások, újabb értelmezések, újabb viták.

Ebben a naptári évben véletlenül egy csomó évfordulóhoz érek, (már megtörtént "A padlás" bemutatójának 30-ik születésnapi ünneplése), de ahogy a mai 45 éveset, a többit sem kell feltétlenül túl komolyan venni.
(Ezekről a következő részben.)

Viszont arra gondoltam, hogy egy nemrég jött felkérést viszonylag hirtelen elfogadva az 1507. számú koncertemet október 6-án az Arénában tartom meg.

A tervezgetésnek még nagyon az elején tartok, de azt már biztosan tudom, hogy a szakmában eltöltött több, mint ötven év, a többszáz dal, és az évtizedek alatt kötött zenészbarátságok egyszerre teszik látszólag könnyűvé, de valójában nagyon is bonyolulttá a műsor összeállítását.

A legközelebbi alkalommal mesélek erről még egy kicsit, meg arról is, miért lesz az októberi az 1507. számú koncert" - írta Presser a Faebookon.