Oscar 2018: A legjobb női főszereplőnek járó díjat Frances McDormand kapta

Frances McDormand Három óriásplakát Ebbing határában Oscar 2018 női főszereplő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A legjobb női főszereplőnek járó díjat Frances McDormand nyerte a Három óriásplakát Ebbing határában című filmben nyújtott alakításáért. 

Idén is nehéz volt a bírák dolga, 5 hihetetlenül tehetséges színésznő közül kellett kiválasztaniuk azt az egyet, aki Oscart kap. A víz érintésében játszó Sally Hawkins, A Három óriásplakát Ebbing határában című filmben szereplő Frances McDormand, az Én, Tonyában című filmből Margot Robbie, a Lady Birdben játszó Saoirse Ronan, és A Pentagon titkában játszó Meryl Streep színésznők voltak versenyben a díjért. A szobrocskát végül Frances McDormand kapta, aki az összes kategória összes női jelöltjét felállította a Dolby Színházban.

A legjobb női főszereplő kategória jelöltjei:

Sally Hawkins – A víz érintése mint Elisa Esposito
Frances McDormand – Három óriásplakát Ebbing határában mint Mildred Hayes
Margot Robbie – Én, Tonya mint Tonya Harding
Saoirse Ronan – Lady Bird mint Christine „Lady Bird" McPherson
Meryl Streep – A Pentagon titkai mint Katharine Graham

Frances McDormand először Meryl Streepet kérte meg, hogy álljon fel, mert ha ő megteszi, akkor mindenki feláll a színházteremben Forrás: AFP/Mark Ralston
Oscar 2018: a legjobb női mellékszereplő Allison Janney lett az Én, Tonyábólhttp://www.life.hu/sztarok/20180305-oscar-2018-a-legjobb-noi-mellekszereplo-allison-janney-lett-az-en-tonyabol.htmlA Tonya Harding korcsolyázónő pályafutásáról szóló film mellékszereplője, Allison Janney nyerte meg a legjobb mellékszereplőnek járó díjat. TV + Sztárok--Oscar 2018: A legjobb idegen nyelvű film A Fantastic Woman letthttp://www.life.hu/sztarok/20180305-oscar-2018-a-legjobb-idegen-nyelvu-film-a-fantastic-woman-lett.htmlA 90. Oscar-gálán is izgulhattunk magyar alkotásért, Enyedi Ildikó Testről és lélekről című filmjét is jelölték a díjra, melyet azonban végül A Fantastic Woman nyert. TV + Sztárok--Oscar 2018: a legjobb férfi mellékszereplő díját Sam Rockwell kaptahttp://www.life.hu/sztarok/20180305-oscar-2018-a-legjobb-ferfi-mellekszereplo-dijat-sam-rockwell-kapta.htmlAz első díjat a legjobb férfi mellékszereplőnek adták át a 90. Oscar-gálán, melyet Sam Rockwell nyerte a Három óriásplakát Ebbing határában című filmben nyújtott alakításáért. TV + Sztárok--Oscar 2018: Borbély Alexandra már elfoglalta helyét a Dolby Színházbanhttp://www.life.hu/sztarok/20180305-oscar-2018-borbely-alexandra-mar-elfoglalta-helyet-a-dolby-szinhazban-foto.htmlBorbély Alexandra már elfoglalta helyét az Oscar-gálán: a Dolby Színház még szinte üres volt, amikor a magyar csapat beült. TV + Sztárok--Wossala Rozina két éven belül édesanya akar lennihttp://www.life.hu/sztarok/20180304-wossala-rozina-ket-even-belul-edesanya-lesz.htmlSosem mesél magánéletéről Wossala Rozina, ám ezúttal a Glamour-gálán kivételt tett.TV + SztárokFotó: Hirling Bálint - OrigoHódi Pamela bírósághoz fordult kislánya elhelyezése miatt: fotóhttp://www.life.hu/sztarok/20180304-hodi-pamela-birosaghoz-fordult-kislanya-elhelyezese-miatt-foto.htmlÁll a bál Berki Krisztián és egykori párja, Hódi Pamela között. Nem tudnak megegyezni kislányuk elhelyezéséről.TV + SztárokOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.