Fábián Juli emlékére koncertet szerveztek barátai, és zenésztársai. Ott búcsúztatták az énekesnőt, ahol a legjobban szeretett lenni, vagyis a színpadon.

Decemberben távozott az élők sorából Fábián Juli hosszan tartó betegség után. Halála az egész országot megrendítette, rajongói, barátai sokáig képtelenek voltak felfogni, nincs többé. A 37 évesen elhunyt énekesnő emlékére koncertet tartottak zenésztársai, kedvenc dalaival tisztelegtek Juli előtt.

Koncertettel búcsúztatták Fábián JulitForrás: MTI/Mohai Balázs

A színpadra egymás után léptek fel azok, akik szerették őt, többek között Dés László, a Magna Cum Laude, Tátrai Tibusz, Horányi Juli, Wolf Kati, Palya Bea és Mujahid Zoli is énekelt.

Mujahid Zoli is énekelt a koncertenForrás: FEM3 Café

Mi Julival egy általános iskolába jártunk, aztán osztálytársak voltunk a Zeneművészeti Egyetemen" – árulta el a Ripostnak Zoli. Hozzátette,nagyon féltette Julit, amikor betegségére fény derült. "Sok mindenben hasonlítottunk, imádtam vele lenni. Egy örökké vidám, pozitív, lelkesítő barát volt, akivel jókat lehetett civakodni. Amikor kiderült, hogy beteg, nagyon féltettem, talán túlságosan is. Egyszer összevesztem vele, mert már nem bízott az orvosokban, és Brazíliába ment valami gyógyítóhoz... Az utolsó évben teljesen elvonult, még a barátival sem találkozott, de néha írtunk egymásnak üzenetet, küldött egy szívecskét. Néha újra- olvasom a levelezésünket, és összeszorul a szívem. De vasárnap este biztosan boldog volt, hogy elénekeltük a kedvenc dalait" - mondta még az énekes. Az utolsó dalt minden fellépő közösen énekelte, és szinte kivétel nélkül mindenki könnyezett. A konferanszié Gundel Takács Gábor volt, aki ezekkel a szavakkal zárta az estét: "Szeretünk Fábián Juli, sosem felejtünk" - mondta.