Sokan vannak azok, akiknek ha a Balatont említjük, azonnal az úttörőtábor vagy a vállalati üdülő jut eszükbe. De a pohár sör, a lángos és a sültkolbász is sokak kedvence a "magyar tenger" partján. Balatoni retro galériánkat csupa olyan nosztalgikus képből állítottuk össze, ami bárki arcára mosolyt csalhat. 

Vízi bicikli, hideg (vagy épp kissé langyos) sör, sültkolbász, lángos: ezek mind egy balatoni nyaralás kellékei. De sokan emlékeznek még arra, amikor a ma már elengedhetetlennek tűnő hekk-, matrac- és úszógumiárusok hada még nem lepte el a partot. 

Sokak gondolnak vissza nosztalgiával a Zánkán töltött úttörőtáborokra vagy a félreeső helyeken összehozott szerelmes pillanatokra. Többen indultak el a Balatonhoz olyan buszokkal, melyek kétszer is megadták magukat az út során, de mégis megérkezvén a nyaralók olyan szívesen szívták tele tüdejüket a tó édes illatával, mintha semmilyen kellemetlenség nem történt volna. 

Itt lekerültek a kartonruhák és felkerültek a fürdőruhák, hideg fagylalttal a kézben lehetett csodálni a Balaton melletti csodás hegyeket.

Tekintsd meg a régi balatoni nyarakat idéző galériánkat!

Forrás: Fortepan.hu/Inkey Tibor