Fesztiválok, rozé minden mennyiségben és újrahasznosítás: így töltsd tartalmasan a következő napjaidat. 

Bánkitó fesztivál

Hallgass bele azokba a beszélgetésekbe, amelyek túlmutatnak a megszokott vitákon. Nézd meg a filmet a szabadban, ami úgy beszél rólad és a körülötted lévő világról, ahogy még sose gondoltál rá. Ülj be a színházba, és figyeld, hogy leszel része a játéknak, és hogy válik ettől valósággá az előadás. Sétálj a parton és heveredj le a fűbe, vagy ugorj be a vízbe, és lazíts a fák árnyékában. Bulizz hajnalig, másnap pedig kezdd újra. Magyarország legnagyobb kisfesztiválján idén is az alternatív zenei szcéna legjobb zenekarai és dj-i bolygatják meg a tó állóvizét. Napijegy: 11 ezer forint.

Időpont: 2018. július 11-14.
Helyszín: Bánk, Bánki-tó

Forrás: Facebook/Bánkitó Fesztivál

Rozé fesztivál

A nyár „legrózsaszínűbb" rozé-ünnepeke a határon átnyúló kulturális és gasztronómiai együttműködéseket helyezi az idei fesztiválprogram fókuszába. A rozé borok és a gasztronómiai különlegességek felhozatala különösen erősnek ígérkezik az idén: az első Határmenti Stifolder- és Kulenversenyre, főzőversenyre, horvát-magyar kulináris kalandozásokra és étel kostolókra is sor kerül a kétnapos ingyenes fesztiválon. Szombat délután ismét többezren rajtolhatnak majd el az ország legrózsaszínűbb buli-futóversenyén, a RozéMaraton-on, a Villányi Rendezvénytéren péntek este a Péterffy Bori & Love Band, szombaton pedig a Vad Fruttik koncertezik, miközben a Palkonyai Fényfestő Műhely látványos fényinstallációja festi majd varázslatosra a környezetet. Az utcabál is elmaradhatatlan programja a fesztiválnak, péntek este a Harold Zenekar, a Dél-Dunántúl egyik legnépszerűbb bulizenekara hozza a 60-as, 70-es évek és a mai popzenei ikonok slágereit, szombaton a Ritmo de Conga Show latin bulijára és DJ Span retro partijára táncolhatunk hajnalig.

Időpont: 2018. július 13-14.
Helyszín: Villányi Rendezvénytér

Forrás: Shutterstock

Visegrádi nemzetközi palotajátékok

Látványos lovagi tornák, pompás királyi menet és esti fáklyás felvonulás, vásár, koncertek és királyi borudvar várja az idelátogatókat, megidézve azt az utánozhatatlan középkori hangulatot, melynek egyik hiteles helyszíne Visegrád. A Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok immár 34 éve állít emléket az 1335-ös visegrádi királytalálkozónak, a középkori Európa egyik legfontosabb eseményének.

Időpont: 2018. július 13-15.
Helyszín: Visegrád, Visegrád utcái, vár

Forrás: Facebook/Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok 2018. július 13-14-15.

Recycling chic! Jótékonysági gardróbvásár

Te se maradj otthon: az Anker't-ben a nyár legnagyobb jótékonysági gardrób vására, és Mr.Carter&Co. molinó táskakészítő workshopja vár! Mire számíthatsz? Biztos, hogy beszerzel egy új kedvenc ruhadarabot, azonnal csinálni akarsz egy Mr.Carter&Co. molinó táskát, vagy veszel egyet magadnak és a barátnődnek... Mindez egy jó ügyet szolgálva, hiszen a vásáron befolyt teljes összeget egy alapítványnak ajánlja fel a szervező.

Időpont: 2018. július 19.
Helyszín: Budapest, Anker't

Forrás: Facebook/Universal McCann Hungary