Ma ünnepli negyvenedik születésnapját a dominikai és Puerto Ricó-i származásó Michelle Rodriguez, aki általában vagány, akciózásban is élen járó nőket alakít a mozivásznon — és teszi ezt sokszor a filmvilág legsikeresebb, legnagyobb szabású produkcióiban. Az ünnepi alkalomból összegyűjtöttük a legjelentősebb szerepeit!

Diana Guzman - A bunyós csaj (2000)

Rodriguez élete első szereplőválogatására ment el és rögtön megkapta élete első főszerepét: A bunyós csajban egy olyan balhés tinédzserlányt játszott, aki végül a bokszban találja meg önmagát. A bravúros alakítása pedig számos díjat és színészi befutást hozott Rodrigueznek.

Letty - Halálos iramban-filmek (2001, 2009, 2013, 2015, 2017)

A legtöbb mozinéző a Halálos iramban-filmek Lettyjeként ismerheti a születésnaposunkat: összesen öt alkalommal ült be a volán mögé a népszerű autós akciószéria különböző felvonásaiban. Pedig amikor először megkapta a szerepet, még vezetni sem tudott!

Ana Luci Cortez - Lost – Eltűntek (2006)

A tévénézőknek pedig a kétezres évek egyik legfontosabb és legnagyobb érdeklődés övezte sorozatából lehet ismerős: persze itt is kemény csajt, egy rendőrnőt alakított, egyetlen évad erejéig. És hiába halt meg benne (lásd a videót), a sorozat legvégére még visszatért, de hogy miként, azt inkább nem áruljuk el, hátha valaki még most akarja csak megnézni a rejtélyekkel teli Lostot.

Trudy Chacón - Avatar (2009)

Minden idők legtöbb bevéltelt hozó filmjében is látható volt Rodriguez egy kiemelt mellékszerepben: egy olyan katonai pilótát játszott, aki az idegen bolygón töltött szolgálata, meg persze az ott zajló drámai események közben elbizonytalanodik: a parancsokat, vagy a lelkiismerete hangját kövesse-e?

Luz - Machete (2010) és Machete gyilkol (2013)

Ha valaki egy igazi latina, és ráadásul közismerten menő akciószínésznő, akkor nem hiányozhatott a névrokon Robert Rodriguez produkciójából, a magát egy pillanatra sem komolyan vevő két Machete-filmből. Michelle Rodriguez ráadásul dögös és vészjósló szemkötőben virított már a plakáton is!

Frank Kitchen - The Assignment (2016)

Igen, nem elírás: egy Frank nevű karaktert játszott ebben a Magyarországon nem forgalmazott, de annál nevesebb alkotók (Walter Hill, Sigourney Weaver) fémjelezte akcióthrillerben. A meghökkentő sztori ugyanis egy olyan férfi bérgyilkosról szólt, akit csapdába csalnak, és akarata ellenére nővé operálnak, majd a szabadulása után megpróbál utánajárni: ki és miért tette ezt vele?

Linda - Nyughatatlan özvegyek (2018)

Az idei év egyik legkülönlegesebb filmjének ígérkezik Steve McQueen (Shame – A szégyentelen, 12 év rabszolgaság) új rendezése, amiben a bűnöző férjeik halála után a magukra maradt özvegyek fognak össze, hogy rendezzék a lezáratlan ügyeket, minden értelemben. Premier novemberben!