Rovatunkban időről időre összegyűjtjük azokat a mozis és televíziós bemutatókat, amik a legfontosabb eseménynek számítanak, és amiket szerintünk mindenképp érdemes lesz megtekinteni olvasóinknak az adott hónapban. Jöjjenek hát július ajánlott filmjei és sorozatai!

Megszállottak viadala (Killing Eve)Hazai tévés premier: 07.01. (HBO3, HBO GO)

Az idei év egyik legkellemesebb meglepetése a BBC America sorozata, amelyik a meghökkentő, fekete humorú történetével sokszor nagyon komoly pszichológiai kérdéseket is boncolgat, roppant szórakoztató módon. A történet főszereplője két nő: egy középkorú, kissé unalmas életet élő titkosszolgálati elemző (A Grace klinikából is ismert Sandra Oh), és egy fiatal, pszichopata bérgyilkosnő (a gyönyörű felfedezett, Jodie Comer) — akik nemcsak szembekerülnek aztán egymással, de idővel egymás megszállottjaivá is lesznek.

A hihetetlen család 2. (The Incredibles 2)Hazai mozis premier: 07.05.

14 évvel ezelőtt a filmtörténelem egyik legjobb animációs mozijával állt elő a Pixar stúdió, amely a családi mesefilmek világát a szuperhősös műfajjal vegyített, ellenállhatatlan módon és Oscar-díjat érően. Nyúlányka, Mr. Irdatlan és a szintén szuperképességekkel megáldott/megvert gyermekeik most visszatérnek, A hihetetlen család 2.-ben pedig nem ugrunk akkorát az időben, mint amennyi eltelt a két film között: Irdatlanéknál még mindig csintalan csemetéket kell kordában tartani, és ez a feladat főleg a családfőre hárul, miután az asszony megmenteni indul a világot.

Éles tárgyak (Sharp Objects)Hazai tévés premier: 07.09. (HBO)

Az HBO a nagy nyári dobásának szánja ezt a miniszériát, ami sokban hasonlít a tavaly ilyenkor bemutatott Hatalmas kis hazugságokra: itt is sztárszínésznők a főszereplők (Amy Adams, Patricia Clarkson), szintén egy kortárs írónő regényéből készült a sorozat, és szintén egy idillinek tűnő kisváros rejt benne súlyos titkokat. De a hangvétel itt még sötétebb, amit jól mutat az is, hogy a főszereplő újságírónő gyerekgyilkosságok után kutatva tér haza a szülővárosába, és hogy maga is nagyon komoly függőségekkel és traumákkal küzd.

Mamma Mia: Sose hagyjuk abba (Mamma Mia: Here We Go Again)Hazai mozis premier: 07.19.

Lehet szeretni vagy nem szeretni, de a Mamma Mia! sikerét nem lehet elvitatni, így hát nem csoda, hogy 10 év elteltével folytatás készült hozzá, és hogy ez a folytatás a nyár jelentős mozis eseményei közé tartozik a hazai nézőközönség számára. Ráadásul a második részre a sikerrecept minden összetevője is újra adott: napfényes görög szigetek, fülbemászó ABBA-slágerek, a már ismert és megszeretett sztárszereplők, sőt néhány új karakter is, nem kisebb nevek alakításában!

Escobar (Loving Pablo)Hazai mozis premier: 07.26.

Minden idők legnagyobb drogbárója és a világ egyik leggazdagabb embere volt az 1980-as és 1990-es években tevékenykedő kolumbiai Pablo Escobar, és a története még mindig érdekli a világot, hiába született róla már több mozifilm, sorozat és dokumentumfilm is. Ez az új film egy szerelem történetén keresztül mutatja be Escobart: egy vele szeretői viszonyban lévő televíziós műsorvezetőnő regényéből készült. A főszerepekben pedig az európai mozi sztárszínész házaspárja, Penélope Cruz és Javier Bardem látható!