A legtöbben csak Bálint gazdaként emlegetik dr. Bálint György kertészmérnököt, aki az idén ünnepli a 100. születésnapját. A közösségi oldalát, ahol kertészeti és növényvédelmi tanácsokat ad, több mint 400 ezren követik. 

Közel 100 évesen is aktív és dolgozik dr. Bálint György kertészmérnök, az ország Bálint gazdája. Sokak az Ablak című műsorban ismerték meg, ahol kertészeti tanácsokat adott. Ezt azóta is űzi a Facebook-oldalán, amelynek már több mint 400 ezer követője van. Ezenkívül előadásokat tart, cikkeket ír. Saját kertjét is gondozza.

A Life.hu tavaly készített vele interjút a 99. születésnapja előtt. Akkor így nyilatkozott az életkoráról: "Mindig úgy szoktam mondani, hogy ebben a korban én már csak vendég vagyok. Sokszor nem értem, amit a fiatalok mondanak, gondolnak vagy tesznek, és nincs beleszólásom abba, ami itt történik. De nem is akarok beleszólni, legfeljebb csak figyelem érdeklődő szemekkel, hogy mi van a világban. És ha lehet, megpróbálom elmondani a tapasztalataimat. Úgy tudom tárgyiasítani az embernek az életfolyamát, hogy amikor megszületik egy gyerek, akkor kap egy vastag hajókötelet. Ahogy az évek múlnak, ez a hajókötél mindig vékonyabbá válik. A végén már csak egy cérnaszál marad, ami ha már nagyon vékony, elszakad."

Bálint gazda az elmúlt 99 évről mesélt nekünkFotó: Csudai Sándor/Origo

Azt is elárulta, hogy a felesége, Antónia asszony rengeteg energiát ad neki. "Antónia sok energiát ad. Éppen 27 évvel fiatalabb nálam. Amikor összeházasodtunk, ez még nem látszott olyan nagy távolságnak. Én is fiatalos voltam, ki tudtam húzni magam. Ez a hosszú élet, amivel a sors megajándékozott, sok jót és sok rosszat is tartalmazott, de számomra a legkedvesebb időszak a gyerekkorom volt. Egy nagyon békés, nyugodt életet élő, anyagilag is megalapozott családban nevelkedtem" - mesélte Bálint gazda, aki sok inspiráló gondolatot megosztott velünk az interjú során. 

Ha kíváncsi vagy a teljes cikkre, ide kattintva olvashatod el.