Pikáns részletek kerültek nyilvánosságra Anglia első pornókönyvéből

prostitúció pornó irodalom könyv pornókönyv
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nemrégiben került elő egy eredeti példány a Fanni Hill – Egy örömlány emlékiratai című könyvből, amelyet még 1749-ben adtak ki először. A hírhedt művet Nagy-Britannia első pornókönyvének tartják, melyet be is tiltottak még 200 évvel később is. 

A péniszt erős csődörnek, a heréket pedig a természet édes kincses zsákjaként emlegeti a szerző a Fanny Hill – Egy örömlány emlékiratai című könyvben, melyet először 1749-ben adtak ki. Ennek került most elő egy eredeti példánya, ami azért nagy újdonság, mert a művet betiltották.

A mai darabokhoz képest Fanny Hill története nem túl sikamlós Forrás: Thinkstock

Ám nemcsak megjelenésének idején tiltották be – írja a Mirror. A cikk szerint 1960-ban újra kiadták, ám a Scotland Yard az 1959-es obszcén kiadványokról szóló törvényre hivatkozva ismét betiltotta. Húszezer példányt lefoglaltak és figyelmeztetést adtak ki.

Most azonban árverésre bocsájtják az értékes példányt. A könyvből azóta már film is készült, de valószínűleg elég szelídnek tűnik A szürke ötven árnyalata után.

Ha kíváncsi vagy a könyvben szereplő rajzokra, kattints ide!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.