segítségnyújtás hajléktalan udvariasság jobb ember leszek kampány 2019 Jobbemberleszek segítség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Két kihíváson már túl vagyunk a Life.hu Jobb ember leszek! mozgalmával. Januárban mindennap kimondtuk, hogy szeretlek, februárban pedig dicséretekkel és kedves szavakkal halmoztuk el szeretteinket. A márciusi kihívás a segítség jegyében telik majd. Szeretnénk, ha mindennap önzetlenül segítenénk valakinek. Nem kell nagy dolgokra gondolni, mutatjuk, mit tehetsz azért, hogy örömteli legyen a március.

Jó érzés segíteni, ugye? Odaadni az ebéded maradékát valakinek, akinek nincs mit ennie, rendelkezni az adód 1 százalékáról, felvenni valaki sálját, amikor leejtette a bevásárlóközpontban. De az is jó érzés lehet, ha kinyitod valakinek az ajtót, segítesz egy idős hölgynek vagy úrnak átkelni az úttesten, segíteni a bevásárlásban, és biztosan a kollégáid is hálásak lesznek, ha elintézel helyettük egy telefont. Mozgasd meg a fantáziádat, hiszen a segítségnyújtás olyan sokféle lehet! Akár azt is megteheted, hogy főzöl a kollégáidnak egy finom ebédet a hónap egyik napján.

Egy apró gesztus, egy kis figyelmesség is szebbé teheti valaki napját Forrás: Shutterstock

A Life.hu Jobb ember leszek! mozgalma márciusban a segítségnyújtásra szeretné felhívni a figyelmet. Ilyenkor nem kell feltétlen nagy dolgokra, hatalmas anyagi áldozatot követelő tettekre gondolni. Egy apró gesztus, egy kis figyelmesség is szebbé teheti valaki napját. A viszonzás pedig nem marad el, te is jobban érzed majd magad, ha tudod, hogy jót cselekedtél.

A mozgalom egész évben tart majd, minden hónapban más és más kihívással készülünk olvasóinknak. Januárban mindennap kimondtuk valakinek a bűvös szót: szeretlek. Februárban pedig mindennap megdicsértünk valakit, és kedves dolgokat mondtunk valakinek. A kihívásokat a szerkesztőség tagjai is teljesítik, a hónap végén pedig egy-egy munkatársunk számol be tapasztalatairól.

A Life.hu Jobb ember leszek! mozgalma márciusban a segítségnyújtásra szeretné felhívni a figyelmet Forrás: Shutterstock

Ha szeretnéd elolvasni, milyen kihívásokra számíthatsz még az évben, akkor kattints ide. Ha szeretnéd elolvasni, hogyan sikerült főszerkesztőnknek a januári kihívás, akkor ide kattintva elolvashatod, a februári feladatról készült beszámolót pedig itt.

Ha csatlakoznál a Facebook-csoportunkhoz, ahol motiválhatjuk egymást, megoszthatjuk tapasztalatainkat, akkor nincs más dolgod, mint ide kattintani. Teljesítsd velünk a márciusi kihívást: segíts valakinek mindennap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.