Kelts feltűnést, és vidd hírül azt, amit Budapesten csináltál: ez a lényege a márciustól induló világversenynek, a Make a Slash!-nek. 

Különös verseny helyszíne lesz Budapest, amelynek a lényege, hogy a pályázók keltsenek valamivel feltűnést, ahogy ezt a kihívás neve is mutatja: Make a Splash! azaz: csinálj feltűnést. Márciustól minden vállalkozó szellemű influenszer, kalandvágyó személy vagy tulajdonképpen bárki jelentkezhet, ráadásul a világ minden tájáról.

Érdekes világversenyt szerveznek BudapestenForrás: Póth Attila, Forgács Bea

A verseny első fordulójának díja egy 3 napos budapesti út, ahol a verseny szervezője, az iWelcome2 Budapest vendégül látja a legkreatívabb és legtöbb szavazatott gyűjtött versenyzőket. A győztesek áprilistól hetente érkeznek majd Budapestre, ahol a városnézés és valódi élmények szerzése mellett feltűnést kell kelteniük. Lehet ez nyilvános utcai produkció, exhibicionista performansz, kedves gesztus, a lényeg, hogy minél több online szavazót megmozgasson. A versenyzők Budapesten forgatott videójukkal pályáznak a Make a Splash! fődíjára, a több hónapos világ körüli útra.

Hogyan kell elképzelni a feltűnést? Íme, egy kis ízelítő. A szervezők a most induló verseny előfutáraként a hétvégén a New York kávéházban keltettek feltűnést egy különleges flashmobbal. A turisták igencsak meglepődtek, amikor Budapest egyik legszebb kávéházában egy fiatalember gitárral a kezében, George Ezra Budapest című számát énekelve kezdett sétálni az asztalok között. Hozzá csatlakozott pár másodperccel később a Budapest Jazz Orchestra és a 100 tagú cigányzenekar jó pár tagja.

A szervezők bemutatták, hogyan kell feltűnést kelteniForrás: Póth Attila, Forgács Bea

A zenészeket követte egy bodybuilder, egy fényzsonglőr és egy modell, akinek felsőtestét csupán egy színes festmény fedte. A kávéház hamarosan zsúfolásig megtelt, a rendhagyó jelenséget mindenki látni és fotózni akarta.

A szervezők ezzel megadták az alaphangot, és várják a jelentkezőket. Ha magadra ismertél vagy van olyan külföldi ismerősöd, aki szeret utazni és nem riad meg a kihívástól, hívd el őt is. Csináljunk együtt feltűnést!