Március 20-án helyezik örök nyugalomra a tragikus hirtelenséggel elhunyt Koós Jánost. Az énekes művészbarátai mellett nyugodhat. Szentes Andrea Koós és Hofi Géza legendás barátságáról mesélt. 

"Édesapám, Koós János temetési szertartása 2019. március 20-án, 13:30-kor kezdődik a Farkasréti temető Makovecz-terme előtt. Akik szeretnék leróni a kegyeletüket, 13:30 és 14:30 között megtehetik, lehetőség szerint egy szál virággal. 14:30-kor hangzik majd el a búcsúbeszéd. Ezután együtt kísérjük édesapámat utolsó útjára, a temető művészparcellájába" – írta korábban Koós Réka, a tragikus hirtelenséggel elhunyt művész, Koós János lánya. 

Koós János és Hofi GézaForrás: Fortepan/SZALAY ZOLTÁN

A Blikk munkatársai a helyszínen jártak, és úgy vélik, Hofi Géza közelébe temethetik az énekest. A lapnak Szenes Andrea beszélt a két legendás alak barátságáról. Mint mondta: kicsi kora óta jól ismerte Koóst. Édesapja, Szenes Iván határozta el azt is, hogy énekest farag Hofiból, ő hozta össze a két művészt. 

"Tízéves lehettem, amikor Hofi Géza a házunk vendége és családunk jóbarátja lett. Emlékszem, amikor a Macska-duettet gyakorolták, éjszakákon át hangos nevetés hallatszott a gyerekszobámba. Hofi és Koós nagyon jó barátok lettek, mindkettőjükre jellemző volt, hogy sem emberileg, sem szakmailag sohasem csalódtunk bennük" – mesélte a Blikknek Szenes Andrea. Hozzátette: Koós Jánost második apukájának tekintette.