A színésznő számtalan darabban játszik jelenleg is, énekes és verses előadóestjei is vannak. Mégsem a színészmesterség volt az út, amelyen kezdetben elindult a pályája.

Kilenc darabban láthatják a nézők Gubás Gabit, aki a Thália és a Karinthy Színházban is színpadra áll esténként. A színésznő emellett az énekesi pályán is rendszeresen megcsillogtatja tehetségét, hiszen a swing, a kubai ritmusok és a szamba dallamai is felcsendülnek előadóestjein. Azonban azt kevesen tudják, hogy pályafutását nem színészként, még csak nem is énekesként, hanem balettművészként kezdte.

„Alsó tagozatos voltam, amikor az akkori balett-tanárnőm feljött Budapestre tanítani. Szerette volna, ha én is követem őt és itt tanulok tovább balettozni. A szüleim azonban nem szerettek volna felköltözni, én pedig túl kicsi voltam ahhoz, hogy egyedül felengedjenek. Így a balettkarrierem itt véget ért” – emlékezett vissza Gubás Gabi, aki nagyon szerette ezt a táncműfajt. „Szerintem az csak hozzátesz az emberhez, ha több dolgot ismer, több dolgot tanul meg. A balettalapok jól jöttek nekem is a Színművészetin. Ezáltal tudtam, hogy egyes szituációkban, egy-egy szerep kapcsán hogyan tartsam magam, a testem, hogy még hitelesebb legyen az alakítás. Igaz, sokszor megmosolyognak, mivel én a mai napig a balett ötödik pozíciójában 'ácsorgok', ha várakozom. Nekem ez kényelmes” – árulta el a 95.8 Sláger FM-en Gubás Gabi, aki gyerekeinek is igyekszik átadni a mozgás örömét. „Örülök, hogy annak idején balettozni tanultam, több lettem általa. A gyerekeimet is erre motiválom, hogy próbálják ki magukat olyan mozgásformákban, amelyekben örömüket lelik. A lányom rock 'n' rollozik, a fiam karatézik. Azt látom, hogy ezek csakis hozzátesznek a személyiségükhöz, ráadásul nagyon élvezik” – mondta a Sláger Témában a színésznő.

Gubás Gabi a karrierje elején balettozottForrás: Gyorfi Viktoria - Vimage