Levélben biztatta menekülésre Hitlert a vezér kedvenc tábornagya, Ferdinand Schörner

Forrás: Bundesarchiv -
Hitler Ferdinand Schörner vezértábornagy levél
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hitler kedvenc tábornagya, Ferdinand Schörner levelet írt a diktátornak, amelyet nemsokára árverésre bocsát az amerikai Alexander Historical Auctions. Kiderült, mire biztatta a vezért a főparancsnok.

Hitler 1945. április 30-án követett el öngyilkosságot egy berlini föld alatti bunkerben, nem sokkal azelőtt azonban levelet kapott kedvenc tábornagyától, Ferdinand Schörnertől. Az irományt hamarosan árverésre bocsájtja az amerikai Alexander Historical Auctions, így természetesen arra is fény derült, hogy mire kérte őt a főparancsnok.

Hitlert menekülésre biztatták Forrás: Bundesarchiv

„Vitézül harcoló katonáink és elesett férfiúink nevében arra kérem önt, vezérem, e mélységesen nehéz órában, hogy távozzon Berlinből" – áll a levélben, vagyis Ferdinand Schörner arra kérte Hitlert, hogy meneküljön – írja a Blikk. A diktátor válasza is ismert, ezt a levelet tekintik Hitler búcsúlevelének. A vezér elutasítja a javaslatot, és leszögezi, hogy Berlinben fog maradni.

A környezetvédelem is a középpontba kerül az idei Sziget Fesztiválonhttp://www.life.hu/kult/20190426-a-kornyezetvedelem-is-a-kozeppontba-kerul-az-ide-sziget-fesztivalon.htmlA környezettudatosság kerül előtérbe a 2019-es Sziget Fesztiválon. A szervezők számos újítással készülnek, amelyeknek nemcsak a bolygó, hanem a fesztiválozók is örülhetnek majd. Eltűnnek a szívószálak és a műanyag zacskók, és feltűnik dr. Jane Goodall ENSZ-békenagykövet és környezetvédő is. Kult--Visszatér a képernyőre Dr. House, azaz Hugh Lauriehttp://www.life.hu/kult/20190425-visszater-a-kepernyore-dr-house-azaz-hugh-laurie.htmlSokan hiányolták a képernyőről Dr. House-t, azaz Hugh Laurie-t. Most visszatér egy vadonatúj sorozattal. Kult--Elhunyt Demian Bichir színész 37 éves felesége, Stefanie Sherkhttp://www.life.hu/kult/20190425-elhunyt-demian-bichir-szinesz-37-eves-felesege-stefanie-sherk.htmlDemian Bichir színész 37 éves felesége, Stefanie Sherk elhunyt. A szomorú hírt Instagram-oldalán jelentette be a sztár. Kult--Programajánló május elejérehttp://www.life.hu/kult/20190425-programajanlo-majus-elejere-aprilis-vegetol.htmlRemek programlehetőségeket mutatunk május elejére, ne hagyd ki őket, hidd el, nem bánod meg! KultOrigoElhunyt a Dallas színészlegendája, Ken Kerchevalhttp://www.life.hu/kult/20190424-elhunyt-a-dallas-szineszlegendaja-ken-kercheval.htmlMeghalt a Dallas című sorozat színészlegendája, a Cliffet alakító Ken Kercheval.Kult--Zorán nagy bejelentést tett: újra az Arénában lép felhttp://www.life.hu/kult/20190424-zoran-nagy-bejelentest-tett-ujra-az-arenaban-lep-fel.htmlTizenkettedik alkalommal lép fel Zorán a Sportarénában, illetve elődjében, a BS-ben. A népszerű előadó október 19-i estjére is újítani akar, friss műsorral, ritka dalokkal készül. Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.