Ötven évvel ezelőtt hunyt el Brian Jones, a Rolling Stones gitárosa. Hiába teltek el évtizedek, még mindig több elmélet kering arról, hogyan halhatott meg a legendás zenész. 

Saját medencéjébe fulladt 1969. július 3-án Brian Jones, a Rolling Stones együttes gitárosa. Az 50 évvel ezelőtt történt tragédia még mindig rejtély. A zenész barátnőjével, a házát felújító férfivel, Frank Thorogooddal és annak feleségével iszogatott a medencénél – írja a Ripost

Úgy tudni, hogy egy kis időre magára hagyták, mire visszamentek, ő már holtan lebegett a víz tetején. A hivatalos álláspont szerint alkoholt és drogokat is fogyasztott, ez okozhatta a fulladást. Ám ahogy az lenni szokott, halála után a rajongók elkezdtek összeesküvés-elméleteket szőni. 

Brian Jones tragikusan fiatalon hunyt elForrás: Getty Images/Keystone

Van, aki úgy véli, hogy Thorogood fojtotta vízbe a gitárost, mert féltékeny volt rá. A felújítást végző vállalkozó lánya azonban azt mondja, a tragikus napon Jonest meglátogatta Keith Richards és Mick Jagger, akik rá akarták venni a bandából akkor már kirakott gitárost, hogy adja el nekik a Rolling Stones nevet, amit ő talált ki. 

Többen úgy vélik, hogy Jones ezt megtagadta, ezért fojthatták vízbe. Egyik elmélet sem bizonyult igaznak.