Máig rejtély, hogyan halt meg Brian Jones, a Rolling Stones gitárosa

Forrás: Getty Images/Keystone -
medence halál Brian Jones drog rejtély alkohol fulladás Rolling Stones
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ötven évvel ezelőtt hunyt el Brian Jones, a Rolling Stones gitárosa. Hiába teltek el évtizedek, még mindig több elmélet kering arról, hogyan halhatott meg a legendás zenész. 

Saját medencéjébe fulladt 1969. július 3-án Brian Jones, a Rolling Stones együttes gitárosa. Az 50 évvel ezelőtt történt tragédia még mindig rejtély. A zenész barátnőjével, a házát felújító férfivel, Frank Thorogooddal és annak feleségével iszogatott a medencénél – írja a Ripost.

Úgy tudni, hogy egy kis időre magára hagyták, mire visszamentek, ő már holtan lebegett a víz tetején. A hivatalos álláspont szerint alkoholt és drogokat is fogyasztott, ez okozhatta a fulladást. Ám ahogy az lenni szokott, halála után a rajongók elkezdtek összeesküvés-elméleteket szőni.

Brian Jones tragikusan fiatalon hunyt el Forrás: Getty Images/Keystone

Van, aki úgy véli, hogy Thorogood fojtotta vízbe a gitárost, mert féltékeny volt rá. A felújítást végző vállalkozó lánya azonban azt mondja, a tragikus napon Jonest meglátogatta Keith Richards és Mick Jagger, akik rá akarták venni a bandából akkor már kirakott gitárost, hogy adja el nekik a Rolling Stones nevet, amit ő talált ki.

Többen úgy vélik, hogy Jones ezt megtagadta, ezért fojthatták vízbe. Egyik elmélet sem bizonyult igaznak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.