Toxikoma: Tíz év drogvallomásai film forgatás Csernus Imre Szabó Győző
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A napokban kezdődik a Toxikoma című film forgatása, amely Szabó Győző azonos című regénye alapján, Herendi Gábor rendezésében készül – közölte a Magyar Nemzeti Filmalap csütörtökön az MTI-vel.

A produkcióban a színész Szabó Győzőt Molnár Áron, a pszichiáter Csernus Imrét Bányai Kelemen Barna játssza. Szabó Győző executive producerként is szerepel a stáblistán, a producerek között pedig Herendi és Illés Gabriella neve olvasható.

Illés Gabriella elmondta, hogy az eredeti regényt kiindulópontként használták. Az alkotók végül abban állapodtak meg, hogy „egy Whiplash- vagy Good Will Hunting-szerű buddy történetet kell elmesélnünk a két hős, a drogos alfahím és az Istent játszó pszichiáter egymásnak feszüléséről és baráttá válásáról”.

„Szabó Győző Toxikoma című regénye különösen közel áll hozzám, hiszen a heroinizmusáról szóló személyes történetében magam is érintett vagyok” – idézte a Filmalap közleménye Herendi Gábort. A rendező elmondta, hogy a Valami Amerika forgatása előtt Zsámbéki Gábor, a Katona József Színház akkori igazgatója ahhoz a feltételhez kötötte Szabó Győző filmbeli szereplését, ha hajlandó bevonulni és alávetni magát az elvonókúrának.

Elkezdődik a Toxikoma forgatása Forrás: Facebook/Szabó Győző

„Személyesen konzultáltam dr. Csernus Imrével, hogy vajon Győző egy ilyen megpróbáltatás után hogy tud majd dolgozni. Dr. Csernus megnyugtatott, hogy Győzőnek a munka egyenlő lesz a gyógyulással, nyugodtan bízzak benne. Így is tettem” – emlékezett.

Szabó Győző elmondta, a film a Csernus doktorral a terápia alatt kialakult kapcsolat fejlődését mutatja be. A színész megjegyezte: örül, hogy Molnár Áron játssza a filmben, mivel nagyon hasonlít fiatalkori önmagára.

A Filmalap támogatásával készülő Toxikomát a tervek szerint 2020 novemberében mutatják be a magyar mozik a Vertigo Média forgalmazásában.

Tina Turner bejelentette: soha többé nem indul turnérahttp://www.life.hu/kult/20190705-tina-turner-bejelentette-soha-tobbe-nem-indul-turnera.html79 évesen is milliók rajonganak Tina Turnerért, aki 2009-ben indult utoljára turnéra. Most bejelentette: az volt az utolsó ilyen alkalom. Kult--Elhunyt György János színészhttp://www.life.hu/kult/20190705-elhunyt-gyorgy-janos-szinesz.htmlElhunyt György János. A színész 66 éves volt. Kult--A zenekar, amely sosem megy ki a divatból: a legemlékezetesebb Beatles-filmekhttp://www.life.hu/kult/20190630-a-yesterday-a-legujabb-de-nem-az-egyetlen-beatlesfilm.htmlJúnius végén került a hazai mozikba a Yesterday című film, amelynek története meghökkentő ötleten alapul: mi lenne, ha egyvalaki kivételével mindenki elfelejtené a világon a Beatles létezését és zenéit? Hogy velünk ilyesmi ne fordulhasson elő, gyorsan listára is gyűjtöttük a legemlékezetesebb fikciós mozgóképeket, amelyek a zenekarhoz kapcsolódnak. KultOrigo98 éves korában elhunyt Tabányi Mihály harmonikaművész http://www.life.hu/kult/20190704-98-eves-koraban-elhunyt-tabanyi-mihaly-harmonikamuvesz.htmlElhunyt Tabányi Mihály harmonikaművész. KultOrigoMáig rejtély, hogyan halt meg Brian Jones, a Rolling Stones gitárosahttp://www.life.hu/kult/20190703-maig-rejtely-hogyan-halt-meg-brian-jones-a-rolling-stones-gitarosa.htmlÖtven évvel ezelőtt hunyt el Brian Jones, a Rolling Stones gitárosa. Hiába teltek el évtizedek, még mindig több elmélet kering arról, hogyan halhatott meg a legendás zenész. Kult--Elhunyt Szebenyi János fuvolaművészhttp://www.life.hu/kult/20190703-elhunyt-szebenyi-janos-fuvolamuvesz.htmlSzebenyi János Liszt-díjas fuvolaművész 95 éves korában elhunyt. Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.