Meryl Streep háromszoros Oscar-díjas színésznő fogja megkapni a Torontói Nemzetközi Filmfesztivál új díját, amellyel színészek életművét ismerik el. A Tribute Actor Award nevű díjat február 9-én egy jótékonysági gála keretében adják át az amerikai színésznőnek. Az adománygyűjtő gála bevételét a filmek és az iparág vezetői alkotóik népszerűsítésére fordítják – jelentették be a filmfesztivál szervezői.

Meryl Streep színésznőt jelölte az amerikai filmakadémia a legtöbbször Oscar-díjra, amelyet háromszor el is nyert – emlékeztettek a filmfesztivál szervezői. Az új díj független a szeptemberben rendezett filmfesztivál alkotásait jutalmazó elismerésektől. A filmfesztivál legrangosabb elismerésével, a közönségdíjjal jutalmazott alkotás rendszeresen jelölést kap az amerikai filmakadémia legjobb filmnek járó díjára, a tavalyi nyertes, Peter Farrelly Zöld könyv című polgárjogi drámája később Oscar-díjas is lett.

Forrás: HBO


A szeptember 5-én nyíló filmfesztivál közönsége láthatja majd Steven Soderbergh The Laundromat című oknyomozó újságírós drámáját, amely Meryl Streep, Gary Oldman és Antonio Banderas főszereplésével készült.