Brit uralom a Sziget Nagyszínpadán hétfőn

Forrás: NurPhoto/Roberto Finizio/NurPhoto/Roberto Finizio -
The Machine Tom Odell Sziget Fesztivál 2019 Florence Catfish
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Utolsó előtti napjához ért a Sziget Fesztivál, de még a nagy záróshow előtti napra is bőven tartogat világsztárokat. Új lemezével érkezik a Florence + The Machine, a Catfish and the Bottleman és Tom Odell is a Dan Panaitescu Nagyszínpadra. Lássuk mi a mai menü.

A fesztivál utolsó előtti napját a Big Thief nyitja, akik Amerikából érkeznek érdekes indie-rock dalaikkal. Utánuk az Another Love című romantikus sláger szerzője, Tom Odell lép fel, aki tavaly megjelent, Jubilee Roadra keresztelt új lemezét mutatja be a szigetlakóknak. Az énekes-zongoristát a Catfish and the Bottleman koncertje követi, akik új lemezükkel a brit slágerlisták második helyéig jutottak. A hétfői nap legnagyobb fellépője a Florence + The Machine lesz, akik 2015-ös, varázslatos fellépésük után ismét itt vannak, hogy Florence Welch ezúttal is mindenkit elkápráztasson.

Tom Odell Forrás: NurPhoto/Roberto Finizio/NurPhoto/Roberto Finizio

A Love Revolution üzenetét közvetíti Emi Mahmoud költő, aktivista és UNHCR jószolgálati nagykövet ma a Nagyszínpad vendégeként. Emi egykori menekültként igyekszik felhívni a figyelmet sorstársaira, és jobbá tenni életüket a költészete és saját tapasztalatai által. Megindító beszédeivel pedig tömegekhez jutnak el az üzenetei, de dolgozott már a dalai lámával, és vett részt Barack Obamával is kerekasztal-beszélgetésen.

A kortárs pop egyik legizgalmasabb előadója, a multikulti Superorganism a Mastercard Stage by A38-ra is elhozza villogó gifekbe boruló zenéjét, de itt tombolhatunk a Coheed and Cambria koncertjére is, majd a Mariboue State szántja fel a táncparkettet dinamikus zenéjével.

A Bacardí Arénában ezúttal a Next Level csapata szállítja a fellépőket, így ma az olyan hazai arcok mellett, mint Skrude & Myamo vagy Dublic, az amerikai Kayzo és a guatemalai dance-DJ, Carnage diktálja majd az ütemet.

Mindeközben érdemes akár olyan „kisebb" színpadokat is útba venni, mint az ibis presents Europe Stage, ahol könnyen lehet, hogy a következő világsztárra bukkanhatunk rá, de mindenképpen egy színes és izgalmas zenei utazás. Ma például itt játszik a cseh indie-csapat, a Love You Honey Bunny, a nemzetközi szinten elismert, pár nappal az új lemeze előtt fellépő lett Carnival Youth és a szlovák popreménység, Celeste Buckingham is King Shaolinnal.

Ha a különféle zenekarok láttán valakinek megjönne a kedve a zenei pályához, a HangolÓra helyszínénél a legkülönfélébb hangszerek kipróbálásával győződhet meg róla, hol érdemes kamatoztatnia a tehetségét, míg A magyar zene háza – klasszikus, opera és jazz színpadon akár azt is lehet tesztelni, milyen egy egész szimfonikus zenekart vezényelni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.