Ezt tedd, hogy semmi baj ne történjen péntek 13-án

Forrás:Dreamstime -
babona péntek Péntek 13.
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Péntek 13. van, és utánajártunk, miért is tarják sokan szerencsétlennek a mai napot, és mit tehetsz annak érdekében, hogy elkerüld a szerencsétlenségeket!

Ha a péntek 13-i babona eredetére vagyunk kíváncsiak, több száz évvel ezelőttre kell visszatekintetünk. 1307. október 13-án IV. Fülöp francia király ekkor adta ki a templomos lovagok ellen az elfogató parancsot eretnekség vádjával. Sokan emiatt tekintik szerencsétlennek a mai napot.

A pénteki naptól és a 13-as számtól viszont már jóval korábban is tartottak, pénteki napon történt például Jézus keresztre feszítése, és az ókorban a 12-est tekintették a tökéletes számnak és emiatt 13-ast egyáltalán nem kedvelték.

Péntek 13 Forrás:Dreamstime

Nézzük, mit tehetsz annak érdekében, hogy ma biztosan elkerüld a szerencsétlenségeket!

  • Minden helyiségbe bal lábbal lépj.
  • Böjtölj, hogy elűzd a sötét szellemeket.
  • Vess kétszer 13 keresztet.
  • Minden járműre szigorúan bal lábbal lépj fel.

Ma egyébként különös égi jelenséget is láthatunk az égen. Éjjel az őszi napéjegyenlőséghez legközelebb eső teliholdat figyelhetjük meg, másnéven az arató holdat.

Tíztagú drogbandát kapcsoltak le a rendőrökhttp://www.life.hu/news/20190913-tiztagu-drogbandat-kapcsoltak-le-a-rendorok.htmlTíz helyszínen egyszerre csapott le kedden százhatvannyolc rendőr egy tíztagú drogkereskedő bűnszervezetre. NewsOrigoEladta a gyermekeit egy kínai nő, hogy új mobiltelefont mehessen magánakhttp://www.life.hu/news/20190912-eladta-a-gyermekeit-egy-kinai-no-hogy-uj-mobiltelefont-mehessen-maganak.htmlEgy kínai nő eladta az újszülött ikreit, hogy kifizesse tartozásai és telefont vásároljon magának. NewsOrigoEgyre jobban vannak a szétválasztott bangladesi sziámi ikrek http://www.life.hu/news/20190912-egyre-jobban-vannak-a-szetvalasztott-bangladesi-sziami-ikrek.htmlA szétválasztott bangladesi sziámi ikrek egyik tagja már elhagyhatta az intenzív osztályt, de a másik gyermeken is látszanak a javulás jelei. NewsOrigoFolyóba dobta egyéves gyermekét egy angliai férfihttp://www.life.hu/news/20190912-folyoba-dobta-egyeves-gyermeket.htmlAz angliai apa vélhetően a folyóba dobta egyéves kisfiát: a gyermek életét nem tudták megmenteni. NewsThinkstockFeljelentette szomszédait egy vegán nőhttp://www.life.hu/news/20190912-feljelentette-szomszedait-egy-vegan-no.htmlBeperelte egyik grillező szomszédját egy vegán nő, ugyanis megérezte a hús illatát. NewsOrigoÖngyilkos lett a depressziósokat mentő lelkész, Jarrid Wilsonhttp://www.life.hu/news/20190912-ongyilkos-lett-a-depressziosokat-mento-lelkesz-jarrid-wilson.htmlA 30 éves amerikai lelkész, Jarrid Wilson eldobta magától az életét. Feleségével együtt évek óta próbáltak a depressziós embereken segíteni. NewsThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.