Az elmúlt 5 év felfedezettjei lépnek fel a Virtuózok klasszikus zenei tehetségkutató műsor jubileumi hangversenyén december 30-án két alkalommal a budapesti Müpában.

A szólistákat a Virtuózok Zenekar kíséri, amely Szüts Apor művészeti vezetésével ezen a hangversenyen mutatkozik be, valamint a Virtuózok Kamaraegyüttes, amely 2019 februárjában alakult - közölték a szervezők az MTI-vel.

A Virtuózok egykori zsűritagjai Némethy Attila, Batta András, Miklósa Erika, Szenthelyi Miklós és Kesselyák GergelyForrás: http://www.mediaklikk.hu/musor/virtuozok/

A hangversenyen színpadra lép mások mellett Boros Misi és Balázs-Piri Soma zongorista, Gertler Teo hegedűs, Lugosi Dániel Ali klarinétos, Beke Márk harsonás, a hegedűs Abouzahra Amira és Ninh Dúc Hong Long tenorista. Bemutatkoznak a Kamara Virtuózok ötödik évadának felfedezettjei, köztük a három döntős csapat, a nyertes TanBorEn Trió, a Flautica fuvolaegyüttes, valamint Sárközy Lajos és zenekara. Az est sztárvendége a tehetségkutató megszületésétől kezdve a Virtuózokkal tartó zsűritag, Miklósa Erika operaénekes.