Programajánló: az október vége is fantasztikus lehetőségeket tartogat

Forrás: Shutterstock -
újszínház2019 színház programajánló
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az egyre hűvösödő időjárás becsalogatja az embereket, de nem kell, hogy a bent feltétlen és mindig az otthon melegét jelentse. Falak között is szuper programok várják az élményre vágyókat, de természetesen annak is akad mit csinálnia, aki mégis inkább a szabad levegőre vágyik.

Budapest Töklámpás Fesztivál


Mindenki magával viheti otthon faragott Halloween töklámpáit a Hősök terére. A rendezők megkérnek minden résztvevőt, hogy hozzon magával 1-3 konzervet vagy bármilyen tartós élelmiszert. Az összegyűlt ennivalót a Gyermekétkeztetési Alapítvány fogja eljuttatni rászoruló gyerekek részére Több infóért kattints ide!

Időpont: október 26.

Helyszín: Hősök tere

Forrás: Facebook/2019 Budapest Charity Pumpkin Festival at Heroes Square

Új Színház: A Nagy Ho-ho-ho-horgász télen-nyáron


Ki ne ismerné a kedves Nagy Horgászt és állandó partnerét, sporttársát, a kekec Főkukacot? Most történeteik fordulatos, kacagtató és tanulságos kalandokon át színpadi feldolgozásban is újraélhetőek.
Van-e csábítóbb program, mint kint lenni a szabadban, a napsütésben, a jó levegőn, ahol csupa pozitív gondolata támad az embernek? Mert horgászni csak jókedvvel, szívvel és lélekkel lehet.
Csukás István neve fogalom a gyermek- és családi irodalomban. Hihetetlen életismerettel és szeretettel elemez, nagy pontossággal láttatja a világ jelenségeit, jellegzetes figuráit, miközben komolyan viccelve észrevétlenül a szépre, a jóra, az érdemesre tanít. Így játéknak fogható fel a valóság, megindító történetei által játszótérré válik az egész világ. Több infóért kattints ide!

Időpont: november 7., 15, 23.

Helyszín: Új Színház, Nagyszínpad
1061 Budapest, Paulay Ede u. 35.

Új Színház: A Nagy Ho-ho-ho-horgász télen-nyáron Forrás: Új Színház

Zöldgömb Fesztivál

2019. október 27-én harmadik alkalommal nyitja meg kapuit a Zöldgömb Fesztivál. A résztvevők sok információt kapnak arról, hogyan óvhatják meg a bolygónkat, környezetünket! Játék és sok-sok nyeremény mellett, akár az egész család számára hasznos érdekes és szórakoztató programokat, ismeretterjesztő előadásokat kínálnak a szervezők. A Zöldgömb Fesztivál ingyenes, ismeretterjesztő, családi rendezvény, ahol könnyen alkalmazható, gyakorlati ismereteket kaphatnak a résztvevők – hiteles szakértők segítségével –, olyan környezettudatos életmód megteremtéséhez, amellyel hozzájárulhatnak a Földünk megőrzéséhez. Több infóért kattints ide!

Időpont: 2019. október 27.

Helyszín: Akvárium Klub

Harmadik alkalommal nyitja meg kapuit a Zöldgömb Fesztivál Fotó: Erdős Dénes/zoldgombfesztival.hu

Nick Vujicic: Higgy, remélj, szeress

Nick Vujicic, a nemzetközi hírű prédikátor, szónok, motivációs tréner, aki karok és lábak nélkül született emberként vált ismertté, hazánkba látogat október 25-én. Előadásának témája a hit, és a remény, egy reményvesztett világban, valamint a feltétel nélküli szeretet. Élete és pályafutása sokunk számára lehet példaértékű, bátorító gondolatai erőt adnak a mindennapokban. Több infóért kattints ide!

Időpont: október 25. 11 óra, 19 óra

Helyszín: Papp László Budapest Sportaréna
1143 Budapest, Stefánia út 2.

Nick Vujicic hazánkba látogat Forrás: jegy.hu

Pesti Színház: Anna Karenina

Anna Karenina elbűvölő és magával ragadó nő, megbecsült férje oldalán él, és imádattal szereti kisfiát. Harmonikusnak látszó házasságát váratlanul felborítja találkozása egy katonatiszttel, Vronszkijjal. Szenvedélyes szerelem szövődik közöttük, amely a végletekig felforgatja életüket. Annának választania kell. Tolsztoj remekművét Roman Polák, a Szlovák Nemzeti Színház rendezője viszi színre. Több infóért kattints ide!

A bemutató időpontja: 2019. október 25.

Helyszín: Vígszínház

Anna Karenina szerepében Bach Kata Forrás: vigszinhaz.hu

Hevesi Krisztina • Ahogy szeretnéd, hogy szeressenek

A monogámia a párkapcsolatok legnagyobb próbatétele, s talán emberi létünk egyik legnehezebb kihívása. Ha azonban repedés keletkezik a kapcsolaton, könnyen beférkőzhet a megbonthatatlannak hitt egységbe egy harmadik. Mai inger-gazdag világunk amúgy sem az elköteleződésnek kedvez. Fogyasztói szemléletre buzdít: ha valami elromlott, dobd el, ne bíbelődj a megjavításával - úgyis jön a következő! Rengeteg olyan kommunikációs félreértés van a nemek közt, amit szellemesen úgy fogalmaztak meg: a nők a Vénuszról, a férfiak a Marsról valók. De amennyiben nem is tekintjük egymást ennyire más bolygóról származónak, akkor is nehezíti a megértést az eltérő családi háttér, és még számos más pszichés tényező. A párkapcsolat próbatételeivel való megküzdésről ráadásul gyermekként sem hallunk: ahol a mesék véget érnek, ott kezdődik a házasság. Mi a tartós kapcsolat titka, ami emberi természetünk sajátosságaira épít, emellett segít kivédeni azt, hogy illúziók rabolják el a boldogságunkat? Ezeket a kérdéseket boncolgatja az ismert és közkedvelt szexuálpszichológus előadásában. Több infóért kattints ide!

Időpont: október 30.

Helyszín: Muzikum Klub & Bisztró

Hevesi Krisztina Fotó: Life.hu

Csabai Kolbászfesztivál


Idén 23. alkalommal várja a kicsiket és nagyokat a Csabai Kolbászfesztivál 2019. október 24-27. között Békéscsabán. A négynapos rendezvény lehetőséget ad rá, hogy vendégeink belekóstoljanak abba, milyen is a vidéki élet, hogyan élnek arrefelé az emberek, mit esznek, hogyan mulatnak, milyen zenészeik vannak. Több infóért kattints ide!

Időpont: október 24-27.

Helyszín: Békéscsaba, Városi Sportcsarnok

A Csabai Kolbászfesztivál várja a hétvégén a húsimádókat Forrás: csabaikolbaszfesztival.hu

Cinema City Filmünnep


Október 24-27. között rendezi meg a Cinema City mozirajongóknak szóló eseménysorozatát, a Filmünnepet. A négy nap során minden fővárosi és vidéki moziban 10 filmet premier előtt mutat be, 4 alkotást premieren tűz műsorára a mozihálózat, összesen majd 30 film közül választhatnak a mozizni vágyók. Több infóért kattints ide!

Időpont: október 24-27.

Helyszín: Országos rendezvény, Cinema City mozihálózat

Cinema City Filmünnep október 24-27. között 10 filmet premier előtt mutat be Forrás: Shutterstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.